SONY DSC

Градският парк „Св. Георги“ в Добрич

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

И през следващото денонощие ще остане облачно. На много места в страната ще има валежи: в Северозападна България – от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони – от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°; максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 6° и 11°, в северозападните райони по-ниски – 2°-5°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат.

Над планините ще е облачно. Ще има валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

На 23.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:50 часа и ще залезе в 17:26 часа. Продължителност на деня 09:36 часа.

На 23.01.2019 луната ще изгрее в 20:23 часа и ще залезе в 09:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

В четвъртък ще е облачно. Валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. В северозападните райони и по високите полета на Западна България ще превалява сняг, а в останалата част от страната – дъжд. Ще духа до умерен, в източната половина от страната и временно силен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат 0° и 5°, а максималните – предимно между 3° и 8°.

През следващите дни до края на седмицата, с прекъсвания, валежите ще продължат. На места, главно в Западна България и в Рило-Родопската област общо за обстановката ще са значителни. Вятърът ще остане югоизточен и температурите ще са сравнително високи за периода, особено в Източна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 3° и 8°, в Източна България до 10°-11°.

През почивните дни от североизток ще проникне студен въздух, температурите ще се понижат и на места в равнините дъждът ще премине в сняг. В понеделник, в повечето райони, валежите ще спрат и облачността за кратко ще се разкъса. Във вторник отново на много места ще има валежи, предимно от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев
Секция „Прогнози на времето“

Троян
loading...