дом Акценти Шокиращо ВИДЕО улови странен феномен в небето преди новия мощен трус в...

Шокиращо ВИДЕО улови странен феномен в небето преди новия мощен трус в Турция

629
0

 

  • Към момента учените все още нямат никакво обяснение на какво се дължи забелязаното явление
  • Странен феномен е озарил небето над Турция точно преди земетресението, което разтресе Турция в понеделник

Междувременно Хала Хасан, директор на Висшия институт за сеизмични изследвания към университета в Дамаск, разкри, че няма обяснение за феноменът, който се е появил в небето над Турция, точно преди земетресението.

Той разкри, че става въпрос за синя светкавица.

По думите му преди труса се забелязва промяна в електрическите и магнитни полета на атмосферата.

Миналата седмица ръководителят на Турската космическа агенция Сердар Хюсеин Йълдъръм в свое изявление съобщи за направено оръжие, което може да предизвиква земетресения.

„Няма какво да направите, за да се намесите в делата на Космоса и Земята“, казва той обаче и добавя: „Казвам това, защото съм виждал как се работи върху такава оръжейна система.

Тя е много проста. Всеки е виждал електрическите стълбове по улиците. Те са около 8-10 метра и са като метални пръти. В тях няма нищо – те са направени от твърда титаниева сплав. Качват подобни приспособления в Космоса и от там с помощта на машини ги изстрелват към Земята. Това е кол с остър връх“, добавя той.

„Когато обаче такова нещо падне на земята, няма да назоваваме сценария на бедствието, което ще последва, но този прът се забива в земята на около 5 км. дълбочина. Това се случва много бързо и може да предизвика земетресение с магнитуд от 7-8 по Рихтер. В следствие на удара всичко може да бъде унищожено“, споделя Йълдъръм.

„Говорим за мощно оръжие, в което обаче няма експлозиви, няма бомби, нищо подобно. Обикновена пръчка. Лошото е, че няма как някой да види подобно нещо или да го спре и да защити цял един народ“, констатира окончателно той.  https://blitz.bg/