Шестото издание на Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“

0
488
Националното издателство „Аз-буки“ очаква творбите за шестото издание на Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката. В конкурса могат да участват ученици от I до XII клас. Неговата цел е подкрепа и популяризиране на ученическото творчество и креативност и представяне на училището през погледа на неговите ученици.
Членове на журито са утвърдени имена от сферата на изкуствата и фотожурналистиката.
В разширения състав на журито ще участват и ученици от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.
Ученическите творби ще бъдат публикувани в изданията на Национално издателство „Аз-буки“.
Най-добрите 12 фотографии ще бъдат включени в специален годишен календар за 2023 г.
Всеки може да участва с до три свои фотографии в .jpeg формат и размер, не по-голям от 2Mb за всяка снимка. Участниците изпращат трите си имена, училище, клас и телефон за връзка. Те могат да добавят и допълнителна информация – име на творбата, място на заснемане, ръководител/наставник, който ги е обучавал.
Допустими са изображения, показващи аспекти, свързани с училищния живот – сгради, лица, дейности и други. Не се допускат снимки/колажи, обработени с цел подмяна или модификация на действително заснето изображение или с драстична промяна на цветовете.
С изпращане на свои снимки участникът се съгласява с условията на конкурса и дава разрешение неговите снимки да бъдат използвани за целите на конкурса, включително и публикувани в изданията на „Аз-буки“. Творбите се публикуват заедно с информация за техния автор.
Не се изплаща хонорар за получени за конкурса или публикувани снимки.
Авторските творби ще се приемат до 30 ноември 2022 г. на konkurs@azbuki.bg – „За фотоконкурса“.
Победителите в конкурса ще бъдат обявени през декември 2022 г.
За повече информация – тел. 088 581 7175, Евгений Станчев.