Шестима души, включително граждани на Азербайджан и Иран, бяха ранени при въоръжен конфликт в търговски център в Истанбул, съобщава Sabah.

AVM'de silahlı çatışma! İki grup birbirine girdi 5 kişi yaralandı

Престрелка в мола! Две групи се сблъскаха помежду си, 5 души са ранени

Спорът между двете групи прераснал във въоръжен бой в кафенето на търговски център в Истанбул Сариер. Докато в кафенето, където е станал конфликтът, са пострадали 5 души, тези моменти са записвани от охранителната камера.

5 ДУШИ СА РАНЕНИ, 1 СЕРИОЗНО

Спорът ескалира в престрелка. Петима души са ранени при въоръжения конфликт. След сигнал на място са изпратени полиция и парамедици. 4 от които са били смесени със сестрински екипи. Ранените граждани са откарани в околните болници. Стана ясно, че състоянието на един от ранените е тежко.

Областното управление на Сариер направи изявление относно въоръжения конфликт между двете групи в търговския център. В изявлението се казва, че “възникна въоръжен конфликт между две различни враждебни групи в търговски център в нашата област. 1 турски гражданин и 5 чужди граждани, които са леко ранени при възникналия инцидент, са преместени в болниците в града. По случая е образувано досъдебно производство и се работи по задържането на заподозрените.

На кадрите от охранителните камери и на видео от клиенти се вижда как група хора се карат словесно в кафенето, а с разрастването на спора двама души изваждат иха оръжията си и стрелят наляво и надясно. В кадрите са отразени моментите, в които гражданите, видели извадените оръжия, панически се спускат под масите.

www.sondakika.com