ШЕСТВИЕ С ПОРТРЕТИ НА ФРОНТОВАЦИ ОТ БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК СЕ ПОКЛОНИ В ДОБРИЧ ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ

0
1229

В Деня на победата шествие с портрети на фронтоваци от Безсмъртния полк се поклони в Добрич пред паметта на героите.
Моят баща СемьонСамсонов е ранен тежко на Белоруския фронт, но посреща победата, разказа Татяна Тодорова, родена в деня на смъртта на своя родственик след войната.
Александър Карташев е бил началник на граничната застава край Брест и загива на третия ден от войната, показа снимката на своя баща майорът от запаса Сергей Гуржиев, също служил в граничните войски.
В заключителната фаза на Втората световна война баща ми – редник Петко Петков, се сражава в 46-и пехотен Добрички полк в Югославия и оцелява в голямото сражение за Прищина, дава своя семеен пример за преживяното Иван Петков.
Шествието на Безсмъртния полк положи цветя на Паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война и на Паметника на Съветската армия.
На общоградското поклонение кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че Денят на победата и Денят на Европа са два празника – за Паметта и за Бъдещето. Зад статистическите данни за жертвите на войната стоят обикновени хора с необикновени подвизи. Да бъде светла тяхната памет, каза Йордан Йорданов. /БТА