Служители на МВР, ЕСГРАОН, адвокат и частен съдебен изпълнител са участвали в схема с имотни измами. Групата е действала на територията на София от 5 години. Това също стана ясно на брифинг, който беше даден по повод мащабната акция на прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност” тази сутрин срещу фалшифициране на документи и имотни измами.

Служители на МВР, ЕСГРАОН, адвокат и частен съдебен изпълнител са участвали в схема с имотни измами. Групата е действала на територията на София от 5 години. Това също стана ясно на брифинг, който беше даден по повод мащабната акция на прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност” тази сутрин срещу фалшифициране на документи и имотни измами.

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров обясни, че спецакцията е проведена в момента, в който част от лица са се опитали да изтеглят 600 000 лева от сметката на починала жена. Те са били с фалшиви документи, а едното от лицата е било дегизирано като починалата жена. „Насочили се и към един доста атрактивен имот, който се намира на бул. „Витоша”, обясни Димитров. Задържани са 8 лица за 24 часа, предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

https://blitz.bg