Четири първи места за талантите на Студио „Зонели“ от Меджународния конкурс „Речни ноти“ – Тутракан

0
165

Талантите на Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич се завърнаха от град Тутракан късно снощи след отлично представяне в престижния Международен конкурс „Речни ноти“. Двадесет и второто издание се проведе в края на миналата седмица от 25-ти до 27-ми август, като това е вторият етап на конкурса, до който се достига след предварително пресяване.
Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова успяха да грабнат четири първи места. В трета възрастова група Ивайла Михайлова се пребори за първото място в две категории: „Индивидуални изпълнители“ и „Песни от мюзикъли и филми“. В пета възрастова група (8 – 12 клас), в която участниците се конкурират за едногодишните стипендии от МОН, връчвани на призьорите, Преслава Тодорова се представи повече от блестящо.Тя грабна първото място и естествено стана носител на една от трите едногодишни стипендии, осигурявани от Министерството на образованието и науката.
Поредната първа награда е за Полина Семендяева, която участва при най-големите в шеста възрастова група.
Малката Никола Михайлова от Студио „Зонели“ бе учестник във втора възрастова група. Тя стана носител на Специалната награда на Общинския център за извънучилищни дейности – Тутракан.
Гала концертът „Война на гласовете“ се проведе късно снощи на откирта сцена – в Амфитеатъра на Тутракан. В концерта по принцип участват певците, събрали най-висок сбор от оценките на журито и борещи се за двете най-големи награди на конкурса – Гран при и Наградата на кмета. Сред участниците бяха двама представители на Студио „Зонели“ – Ивайла Михайлова и Преслава Тодорова, които за пореден път достойно представиха добричката певческа школа.
(Припомнямe, че през последните години двете големи награди много често са се озовавали в ръцете на добричките дарования – възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова. Техни носители са: Димитрина Германова, Александър Петров, Стефани Маринова, Росен Петров, както и дуета Димитрина Германова и Росен Петров.)
Професионалното жури на конкурса е в състав: Милена Добрева – вокален педагог, диригент; Димчо Рубчев – диригент; Хайгашод Агасян – композитор; Николай Текелиев – журналист, официален представител за България на Международния фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск“ – Беларус; трио „Тринити“.
Организатори на Международния конкурс „Речни ноти“ са: Община Тутракан, Общински център за извънучилищни дейности – Тутракан, Министерство на образованието и науката. Директор на форума е Доротея Бальовска.

Четири категории – „Индивидуални изпълнители“, „Вокални формации“, „Песни от мюзикъли и филми“, „Фолклор с модерно звучене“

Ментори – трио „Тринити“

– Славина, Миглена и Божана

трио „Вива“

Емин Ал-Джунейд