Четвърти пореден антиправителствен протест започва в центъра на София. Граждани се събират пред президентството. Очаква се по-късно да тръгнат на шествие по централните улици.

Исканията на хората остават непроменени – оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Сред протестиращите пред президентството дойдоха депутати от БСП, както и бившият министър-председател Ренета Инджова. Тя коментира пред БГНЕС, че това правителство трябва да си ходи.

Протестиращите скандират: „Гешев е позор”, „Оставка”.

Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста поздрави хората на площада. Той поиска оставката на кабинета Борисов и на главния прокурор Гешев, когото определи като “зло, което трябва да се премахне”. Арман Бабикян, също организатор на протеста каза, че е време хората да спрат да живеят в страх и диктатура. Той призова хората да продължат да излизат на площада, докато правителството не падне. Бабикян настоя за електронно дистанционно гласуване, от което правителството го е страх, защото така още един милион българи ще могат да гласуват.

По-рано хората аплодираха бурно гвардейците, които маршируваха пред Президентството и скандираха “Българи юнаци”. Движението по бул. “Цар Освободител” и бул. “Дондуков” вече е спряно.

След като протестиращите се бяха събрали пред Министерски съвет, те тръгнаха по бул. “Дондуков” , след което по ул. “Раковски” и бул. “Цар Освободител”, за да стигнат пред парламента. Сградата на Народното събрание беше обградена от плътен полицейски кордон. Там

Протестиращите изпяха химна на България и се отправиха към Орлов мост с викове “оставка”.

Те продължиха по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. “Граф Игнатиев” и с освирквания стигнаха пред Съдебната палата. След това демонстрантите са отново пред Министерския съвет, където има засилено полицейско присъствие. Движението в района продължава да бъде блокирано.

До гражданското недоволство се стигна

след изгонването на Христо Иванов от плажа в парк Росенец, както и след акцията на прокуратурата срещу двама от съветниците на президента.

По-рано днес на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите да не се поддават на провокации и протестът да мине мирно и спокойно като вчерашния.

И в Благоевград днес започнаха протести с искане за оставката на правителството.

Пред общината в 18 ч. се събраха 50-на души – сред тях единични представители на политически партии, но мнозинството са безпартийни, предаде агенция БГНЕС.

Днешният протест е началото, той беше мълчалив, от утре протестите започват с шествия, за каквито днес нямаше разрешение. „Правителството върви срещу гражданите, виждате излагацията на прокуратурата, искаме оставката на кабинета – не днес, не утре, а веднага”, каза лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски. Така ще е всеки ден до победата, сигурен беше Ханджийски, единственият представител на партия.

„Тук сме, защото Благоевград е беден град, би трябвало всички да излязат, бизнесът ни е съсипан от НАП, всеки който не мисли като ГЕРБ го съсипват материално, а че държавата се управлява от мафиоти, на всеки вече е ясно”, каза един от протестиращите. https://www.vesti.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 

  1. АНКЕТА НА NDT1.EU: Достигат ли икономическите мерки на правителството лично до Вас и достатъчни ли са те Вашето състояние да се справите с кризата по време на пандемията коронавирус?
  2. АНКЕТА НА НДТ: Имате ли доверие на правителството на Бойко Борисов за справяне с пандемията COVID-19?
  3. Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академияна сайта на Министерството на здравеопазванетои за света на инфографиките на Световната здравна организацияи на Университет “Джон Хопкинс”.
  4. Coronavirus  Population