ЧЕТВЪРТА ЛАВИНА; ВЯТЪР ОБРЪЩА КОЛИ КРАЙ СЛИВЕН; МИТИНГЪТ НА ФАРИН ПРЕД ДАНЪЧНОТО ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ; СЛЕДВАЩИЯТ СКАНДАЛ В СТРАНАТА ЩЕ Е СЪС ЗДРАВНАТА КАСА

0
1171

ПРЕДИ 10 ГОДИНИ

ЧЕТВЪРТА ЛАВИНА; ВЯТЪР ОБРЪЩА КОЛИ КРАЙ СЛИВЕН

Четвърта лавина е паднала в прохода “Петрохан”, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция “Пътна инфраструктура”(НАПИ). Силен вятър над 120 км има в района между Сливен и Петолъчката, съобщи директорът на НАПИ Янко Янков, цитиран от БТА. Кметът на Сливен Йордан Лечков пък коментира пред БТВ, че вятърът обръща коли в региона.Премиерът Сергей Станишев заяви, че се чисти над 20 000 км пътна мрежа. По думите му ситуацията в страната е по-трудна, отколкото в други държави, при които като падне 5 см сняг, се обявява бедствено положение.

МИТИНГЪТ НА ФАРИН ПРЕД ДАНЪЧНОТО ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ

Кметът на община Добрич Детелина Николова е издал разрешение по искането на холдинга “ФАРИН” за провеждане на протест пред сградата на ТД на НАП в Добрич. Той е предвиден, както НДТ вчера писа за 14 часа на 5,6 и 9 март на площад “Демокрация”. От холдинга “ФАРИН” съобщиха, че 300 работници ще излязат на митинг в знак за да протест срещу бездействието на ТД на НАП. Поводът е задържан вече година ДДС на стойност 2 милиона лева. От фирмата твърдят, че, ако до два месеца този данъчен кредит не бъде върнат на групата “ФАРИН”, тя ще е принудена да освободи 300 работници.

СЛЕДВАЩИЯТ СКАНДАЛ В СТРАНАТА ЩЕ Е СЪС ЗДРАВНАТА КАСА

“Вече няколко години не се прави нищо за изграждането и работата на информационните системи на Националната агенция по приходите (НАП) и Министерството на здравеопазването (МЗ”, това обявиха пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатите Мария Капон и Мартин Димитров.По думите им договорът за изграждане на информационна система на НАП е от 2004 г., а този с МЗ – от 2006 г. “Оказа се, че има и по-секретни договори от този с “Газпром””, коментира Мартин Димитров. Той допълни, че с огласяването на тези договори ще се разбере защо и как работят схемите за точене на ДДС.

НДТ – 20 февруари 2009 г.