• Рекордна гледаемост
  • Историята за ушатото животинче се радва на голям интерес и у нас

В началото на тази година медиите в Русия отделиха подобаващо внимание на „най-касовия руски филм“ на всички времена. Оказа се, че за да се съберат зрители в кината не са нужни многомилионни специални ефекти, епични преследвания с коли и именити актьори, а щипка добра носталгия – все пак филмът “Чебурашка”, детска история за малко отвъдморско животно, което много обича портокали, стана рекордьор по гледаемост като приходите в Русия надхвърлиха тези на „Аватар“.

Снимките на „Чебурашка“ се провеждат от септември 2021 г. до юни 2022 г. Сцените са заснети главно в Москва и околностите, както и на черноморското крайбрежие на Кавказ, а сцената с портокалите е направена на булевард Курортен в Кисловодск. За целта са закупени 6 тона портокали – само за да премине през тях главният герой Гена със скутера си.

Морските сцени са заснети през есента при температура от 10 ° C – въпреки времето, актьорите работят в леки костюми и рокли, тъй като според сюжета това се случва през лятото. Сценаристите обръщат голямо внимание на цветовата гама – дизайнерът на костюмите Наталия Каневская отбелязва, че филмът има четири основни цвята – тюркоазено, зелено, жълто и розово – и два допълнителни – бордо и шоколад.

Тъй като Гена в новия филм изобщо не е крокодил, а необщителен мъж, който се опитва да подобри отношенията с дъщеря си, не обича компании и работи като градинар, „Дендрарий“ – най-големият парк в Сочи, е избран за една от основните локации. Именно там, според сюжета, работи Гена, който едва ли очаква появата на малко животно с огромни уши в живота си.

Къщата на Гена е построена специално за снимките – тя се намира на територията на санаториума Орджоникидзе, заобиколена от екзотични дървета. За да се придаде античен вид, къщата е състарена, а наоколо са засадени различни растения и храсти, отговарящи на професията и интересите на Гена.  https://trud.bg/

Трудно, невъзможно е да гледате филма, защото yotube го отделил и те праща за зелен хайвер, включително да се регистрираш да гледаш порно. Такъв е животът по време на демокрация, макар във филма да няма и нотка на политика.