ЧАРОВНО ЛЯТО ПО ВРЕМЕ НА COVID-19. КЪДЕ? РАЗБИРА СЕ, В АЛБЕНА

0
2067

 

Това лято коронавирусът COVID-19 се оказа неоспорим силен враг на туризма в България и по света. Разбира се, с тотално влияние върху всичко, зависещо от летния туризъм – от работните места и доходите на заетите в отрасъла, до производителите на хранителни продукти и сувенири.

Като най-могъщата туристическа фирма у нас, „Албена“ АД се амбицира да докаже най-висока степен на професионализъм по време на пандемията коронавирус.

Във ваканционното селище в момента почиват близо 10 000 туристи. Оказа се, че Албена е оазис сред летовищата с изключителните си мерки за осигуряване на здравето на своите гости, а успоредно с това да предостави и туристически продукт за масовия поток летуващи на най-високо равнище.

Сред най-титулуваните от летовниците това лято обекти е хотел „Лагуна бийч“, някогашният хотел „Тервел“, който бе предпочитан по времето на социализма от шведските летовници и от т.нар. туристи от II направление, т.е. граждани на капиталистическите страни. Разбира се, през последните 30 години хотелът бе значително променен и модернизиран, за да отговори на съвременните изисквания на гостуващите.

Три са водещите фигури в обслужването на туристически поток: управителката на хотела Мирослава Вълчева, управителката на ресторанта Павлина Панева и главният готвач Станка Миглева. И трите жени са успели да създадат разкошен екип от опитни, по-млади хора, които успяват да задоволят капризите на всеки турист, предпочел Албена пред широко рекламираните от националните ни медии курорти в Гърция, Турция, Испания и къде ли не по света.

Още с пристигането си, туристът сам се убеждава в изключителните мерки за опазването на собственото му здраве – от меренето на температурата на всеки новопристигнал, до старателната дезинфекция на фоайето, стаите, коридорите, мебелите. Разбира се, и на всичко в ресторантите, басейна, баровете…

Особено приятно впечателение прави любезността на работещите при тези изключително тежки за тях условия. Все пак, да си постоянно с маска, с шлем и ръкавици в тези жеги, до угодиш и на децата, и на възрастните във време, когато всеки е подозрителен към всеки, е героичен труд, колкото и това да звучи приповдигнато. Силите на колектива стигат дори до там, че да съумее в това напрежение да помогне подобаващо на всеки гост да отбележи рожден или имен ден, някакъв друг семеен или национален празник.

Чисто море, просторен плаж, вкусно приготвена храна, розариум с фонтан, приятни забавления за деца и възрастни около басейна,  грижи да здравето, спокойствие –  в „Лагуна бийч“ предоставят всичко това „без да бият тъпана“, както казва народът. А напрежението в последните три дни от седмицата винаги нараства с прииждането на летовници, които желаят да си изкарат една незабравима и здравословна почивка по време на пандемия.

Ние от НДТ желаем едно успешно лято на колектива на „Лагуна бийч“ в Албена. А вие, ако имате възможност, гостувайте в Албена, която това лято подпомогна желаещите да отпочинат на морето с невероятните цени от по 1 лев за чадър и шезлонг, даже и с по два безлатни шезлонга, ако сам си носиш чадър и се настаниш в т. нар. свободни зони по плажа.

Приятно и безопасно летуване!

НДТ