Центърът за защита на природата и животните в Добрич очаква кръстници на потомството на Фред и Уилма

0
726

Добрич, Юлия Христова, БТА
Центърът за защита на природата и животните в Добрич търси кръстници на седемте пиленца от редкия вид ему, които се излюпиха в инкубатора на парка, съобщи на БТА неговият директор Християн Христов. По думите му новите обитатели, които вече са на четири месеца, са преминали контролен преглед, разсеял всякакви опасения най-вече за костите им – те са здрави. Три от новородените са наддали до 11.5 килограма, а останалите тежат по 7-8 килограма.
Малките ему са потомство на седемгодишните Фред и Уилма, които зоопаркът в Добрич придоби по т.нар. размножителен заем. Родителите също получиха имената си след публично допитване от зооцентъра, а природолюбители “признаха” древния им произход като ги нарекоха на популярните герои от анимационния сериал “Семейство Флинтстоун”.
Предстои на екоакция или някакво друго публично събитие в зоопарка да представим новото попълнение в семейството на Фред и Уилма. Вече знаем кои от пилетата са момичета и кои момчета и очакваме да бъдат подходящо именувани, каза Християн Христов.
Птиците ему, чиято древна родина е Австралия, са сред атракциите в Центъра за защита на природата и животните. Представителите на вида обичайно достигат до 50-60 килограма. Птиците гиганти са със закърнели криле,не могат да летят, но се смятат за големи бързоходци като за ден могат да изминат до 25 километра.