Цветомир Паунов се срещна с директора за Централна и Източна Европа при ЦК на ККП Найчън Чиан

0
766

 

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна с директора на дирекцията за Централна и Източна Европа от международния департамент при ЦК на ККП Найчън Чиан. По време на срещата бе подчертана важността от поддържането на постоянен диалог между България и Китай, както в рамките на двустранното сътрудничество, така и в рамките на многостранни формати, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Административният секретар на ПП ГЕРБ запозна делегацията, водена от Чиан, с резултатите от проведените тази година в България избори за Европейски парламент и местна власт.

„През месец май ГЕРБ спечели европейските избори и излъчи най-много представители в Европейския парламент, а на изминалите избори за местна власт партията се утвърди като първа политическа сила, като вече има 140 общински кметове, което е с 10 повече в сравнение с 2015 г.“, заяви Цветомир Паунов. Той изтъкна, че благодарение на усилията на министър-председателя Бойко Борисов темата за Западните Балкани бе изведена на преден план в дневния ред на Европейския съюз.

От своя страна Найчън Чиан подчерта ключовата роля на България в региона на Югоизточна Европа като стабилизиращ фактор. Той изрази удовлетворение от тясното и ползотворно сътрудничество между България и Китай и отправи покана за участие в предстоящ диалог на лидерите на управляващите политически партии от Централна и Източна Европа във формат 17+1 в началото на следващата година.

Заявена бе необходимостта от продължаването на диалога с цел постигане на резултати от сътрудничеството в областта на инфраструктурата, цифровите и информационни технологии, търговията и туризма.  http://epicenter.bg