Цацаров обяви за мощен удар на ДАНС срещу фалшификатори, 12 млн. евро са извадени от дъното на язовир

0
793

Около 14 милиона фалшиви евро са били намерени в Пловдив и София. Някои от тях са нарязани банкноти, други са подготвени листове, на които е трябвало да бъдат отпечатани фалшивите евра, трети са без холограмни стикери. Около 12 млн. евро са били открити на дъното на язовир в асеновградското село Леново. В момента полицията ги изсушава, за да ги преброи и установи точно колко са те. Това съобщи на извънредна пресконференция в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Към момента има трима задържани. Двама са били арестувани по време на сделка с многото фалшиви пари, те вече са  с повдигнати обвинения. Третият е бил задържан вчера и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

В дома на един от задържаните в пловдивското село Татарево са открити огромно количество карабини и ловни пушки с пренабити номера. Установено е, че преди време те са били откраднати от оръжеен магазин в Асеновград, който веднага след това е запален и изпепелен.

Има съмнение, че фалшивите евра са били печатани в разбитата през 2009 година печатница за фалшиви пари в Първомай, собственост на Петър Павлов – Растера, който преди дни получи присъда на първа инстанция, стана ясно още от думите на Сотир Цацаров.

Главният прокурор обясни още, че групата е разбита, след като ДАНС е получил оперативен сигнал от държава на Балканския полуостров, че в Пловдив и София се готви мащабна сделка за продажба на фалшиви евра.  http://www.blitz.bg