Важно е да покажем, че имаме висока мобилизация. Това заяви Христо Иванов от Демократична България, предаде репортер на БГНЕС.

Христо Иванов и съпартийци регистрираха в ЦИК партията си за парламентарните избори.

„Внесохме 9 999 подписа, защото това е максимумът, който може да бъде регистриран. От тях 4 бяха електронни, защото искахме да пробваме дали електронното управление е достигнало до ЦИК. ЦИК не прие електронните подписи. Така, че България здраво стои в 19-ия век, в хартиената епоха и това трябва да се промени“, каза съпредседателят на „Демократична България Христо Иванов след като излязоха от ЦИК. Той посочи, че четири броя подписа са тест, за да видят дали изобщо ЦИК е влязъл в дигиталната епоха. „Ами не е, това мога да ви кажа. Вината не е само тяхна, имаме един архаичен процес, една архаична администрация, един Изборен кодекс, който трябва да бъде сменен и т.н.“, заяви Иванов.

Той посочи намеренията, с които тръгват на тези избори. „Да обърнем посоката на развитие на страната, да наложим програма за радикална модернизация, от която страната има нужда. Разбира се, това включва нашите приоритети като съдебна реформа, електронно управление и отстраняване от властта на ГЕРБ, Бойко Борисов, ДПС, Делян Пеевски, Доган. Това са ключовите ни приоритети за тези избори“, заяви Иванов. „Промяна в икономиката. Държавата трябва да се оттегли от икономиката, защото в момента живеем в един съвременен социализъм. Виждате, че във всяка сфера на икономиката държавата е затиснала т. н. обществени поръчки и ги раздава на приближените фирми, оттам идва основният проблем с корупцията“, посочи съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.

https://bgnesagency.com/