Новият 5-звезден хотел във ваканционно селище „Албена“, носещ името на първата жена, прелетяла Атлантическия океан Амелия Еърхарт, става част от най-голямата немска верига хотелиMaritim. Договорът за партньорство бе подписан в края на м. септември в рамките на официално посещение в курорта на Петер Венел– управляващ директор на компанията Maritim Hotels International, отговаряща за експанзията на веригата извън Германия.

„Доверяваме се на Албена за втори път, след като през 2019 година ParadiseBlueHotel 5* премина под нашата марка и стана първият в Източна Европа. Партньорството ни през изминалите години се разви изключително успешно, покривайки нашите най-високите стандарти. И удовлетвореността на гостите е доказателството за това. Ето защо сме повече от щастливи да приемем хотел „Амелия“ в семейството на Maritim”, каза Петер Венел по време на съвместна среща с Маргита Тодорова, директор „Маркетинг и продажби“ и Маринела Цанева, директор „Експлоатация“ в „Албена“ АД. Той допълни, че немската компания е била привлечена от постигнатото високо качество по време на реконструкцията на Амелия, поставеният фокус в концепцията на хотела върху бутиковото изживяване на госта, и предлагането на авторска кулинария в ресторантите и баровете, което е в унисон с ценностите на Maritim. „Нашата компания е семейна и затова винаги сме вярвали в хората като движеща сила за успех. Инвестираме в тяхното професионално развитие, правим ги съпричастни към целите и вярванията ни, което в крайна сметка се отразява върху качеството на крайния продукт. Това важи и за колегите ни в Албена, които преминават през регулярни фирмени обучения, а голяма част от тях работят в наши хотели в Германия по време на зимния период“, каза още той, като поясни, че всичко това се прави с една единствена цел – непрекъснатото подобряване на обслужването и бизнес процесите.

„Веригата Maritimе позната по света като еталон в организирането на корпоративни и конгресни събития – с натрупан опит и уникално know-how, които вече успешно прилагаме в ParadiseBlue. Включвайки към това дело и хотел „Амелия“, свързан с ParadiseBlue посредством топла връзка,разширяваме възможността за разгръщане на летния сезон и през пролетно-есенния период. Наличието на голям SPA&Wellnessцентър с лековита минерална вода пък дава допълнителна стойност и картбланш за целогодишна експлоатация в бъдеще“, сподели Маргита Тодорова веднага след подписването на контракта. „Вече отчитаме позитивите от присъствието на Maritimв Албена, особено при маркетирането на един от генеричните ни пазари, какъвто е немския. За гостите от Германия марката е ключов фактор за покупка, защото е разпознаваема и гарантира 5-звездно преживяване“, завършва тя.

Хотелската верига Maritimиграе важна роля в развитието на хотелиерския бизнес в Германия от своето откриване през 1969 година, развивайки се като най-успешната верига в страната. В портфолиото на компанията присъстват луксозни хотели в едни от най-космополитните столици по света, удобни бизнес летищни хотели, крайморски курортни комплекси, идилични семейни  хотели със SPAи голф инфраструктура. С включването на Амелия, веригата се обогатява с тематичен авиационен хотел, разположен на една от най-красивите части по българското Черноморие.