ДОБРУДЖА ИЗЛИЗА ЗА 15-А ПОРЕДНА ПОБЕДА

В събота и неделя ще се проведат срещите от 18-ия кръг в Североизточната трета лига. Отборът на Добруджа, който е безспорният лидер в групата, приема утре непретенциозния състав на Кубрат и очакванията са момчетата на Светослав Петров, които не са загубили нито една точка от началото на шампионата, да запишат безпроблемно 15-ата си поредна победа. Двубоят на стадион „Дружба” е от 15.00 часа. Съперникът на „жълто-зелените” е в долната половина на таблицата с актив от 10 точки –  след само 3 победи, 1 равенство и 10 загуби.

Другите мачове от кръга са: Шумен 2007 (Шумен) – Светкавица (Търговище), Ботев (Нови пазар) – Септември 98 (Тервел), Тополи 2010 (Тополи) – Черноломец 1919 (Попово) и Бенковски (Бяла, обл.Русе) – Суворово 1 (Суворово). Отборите на Хитрино (Хитрино) и Устрем (Дончево)почиват тази седмица.

* СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Добруджа 14     14     0      0      48:7  42
  2. Суворово 15     9      2      4      38:15        29
  3. Устрем (Дон) 14 9      1      4      25:21        28
  4. Черноломец 14     8      3      3      31:14        27
  5. Септември 15     7      4      4      23:12        25
  6. Светкавица 15     7      3      5      29:29        24

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Тополи 14 6      2      6      18:19        20
  2. Шумен 14 5      4      5      27:22        19
  3. Кубрат 14 3      1      10     9:33  10
  4. Бенковски 14 1      2      11     11:41        5
  5. Ботев (НП) 14 0      2      12     6:42  2
  6. Хитрино 15 4      2      9      16:26        14

 

 

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ИСТОРИЧЕСКИ МАЧ

Бившият български национал Валери Божинов определено владее изкуството да се озовава на правилното място в правилния момент, пише sportal.bg. Нападателят на втородивизионния италиански Пескара влезе в последния четвърт час при гостуването на Специя от 27-ия кръг на Серия „Б”, но не успя да обърне негативния развой на мача и отборът му загуби с 0:2.

Двубоят обаче ще остане в историята като последния мач с публика в Италия, тъй като малко преди началото му влезе в сила правителственото решение, което забранява масовото струпване на хора с цел ограничаване на епидемията от коронавирус.Според декрета спортните прояви до 3 април ще се провеждат при закрити врата. Затворенисаощеучилищата и университетите, катозатяхмяркатазасега е до 15 март, номожедабъдеудължена, аконебъдеовладянръстътнановизаболелиотреспираторнатаинфекция.

Частотмерките, препоръчаниотправителството, бяхаспазениотиграчитенаСпеция и Пескара. Таканапримерфутболиститенедържахазаръцедецата, с коитоизлязоханатерена.Липсваше и традиционниятпоздрав с ръцемеждуиграчитенадватаотбора.Любопитното е, чедокато в Серия„А”отлагахамачовезарадизаплахатаотвируса, то в Серия„Б”решихадапродължат,сякашнищоне е станало. Следправителственоторешениеобаче и въввторияешелонщеспазватограничениетозамачовебезпублика.

 

БОРУСИЯ ПОСТАВИ ВИСОКА ЦЕНА НА САНЧО

Борусия (Дортмунд) щеисказаголяматасизвездаДжейдънСанчо 140 милионаевро.Според “Билд” това е цената, накоятокъмднешнадата “жълто-черните” оценяват 19-годишния суперталант.Суматадориможедасеувеличидокраянасезона, акоСанчопродължавадаиграенасъщотовисокониводокраянакампанията.

Санчоима 14 гола и 14 асистенции в 22 мача в Бундеслигатапрезтозисезон.МанчестърЮнайтед, Челси и Ливърпулпроявятнай-голяминтерескъманглийскиянационал, закоготосетвърди, чесъссигурностщенапуснеБорусияпрезлятото, въпрекичеот “СигналИдунаПарк” твърдятобратното.

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ ПРОДЪЛЖАВА ЗАЩИТАТА НА ФА КЪП СЛЕД СПОРЕН ГОЛ НА “ХИЛЗБЪРО”

След като преди няколко дни спечели първия си трофей за сезона, побеждавайки Астън Вила във финала за Купата на лигата, Манчестър Сити се класира и за 1/4-финалната фаза в турнира за Купата на Англия. Актуалният носител на трофея победи с 1:0 Шефилд Уензди на “Хилзбъро” и продължава да пази живи надеждите за още един требъл. Единственото попадение реализира СерхиоАгуеро (53′) в началото на второто полувреме, а добрите намеси на стража на домакините лишиха “гражданите” от по-изразителен успех.

ДжосепГуардиола направи шест промени в сравнение с финала срещу Астън Вила. Въпреки това стартовият състав бе изключително силен. ЖоаоКансело, Николас Отаменди, БенжаменМенди, Бернардо Силва, РиядМарез и Габриел Жезус започнаха. КайлУокър и Кевин Де Бройне не бяха в групата на “гражданите”, а Рахийм Стърлинг остана на пейката за началото.

Четири бяха промените в състава на Уензди в сравнение с мача с Дарби Каунти. Джо Уилдсмит стартира на вратата за първи път от август 2018. ДоминикЙорфа, ДжоуиПелупеси и Алесио Да Круз също бяха титуляри.

В 27-ата минута Агуеро отправи страхотен диагонален пас към Жезус, но акробатичният опит на бразилеца да засече, не успя, тъй като той изобщо не осъществи контакт с топката. Пет минути след това Отаменди удари напречната греда, след като засече с глава добро центриране на Марез от свободен удар. Въпреки че доминираха, “гражданите” така и не успяваха да нанесат точен удар към вратата на Уилдсмит. Всъщност и двата тима не успяха да регистрират такъв до почивката. Иначе шампионите владееха топката в 79% от времето, но “кукумявките” се защитаваха много умело. В 45-ата минута Джон Стоунс бе изпуснат на далечната греда и засече с глава ново центриране на Марез от фаул. Централният бранител обаче заби топката в земята, след което тя прехвърли вратата.

В 48-ата минута Агуеро отправи първия точен удар в мача, след като бе изведен от Давид Силва, но не успя да нанесе силен изстрел и Уилдсмит спаси без проблем. Две минути след това гредата за втори път спаси домакините, след като силен изстрел на Менди бе отклонен от стража, след което топката рикошира в напречния стълб.Уилдсмит изби и удар на Бернардо Силва, но натискът на Сити даде резултат в 53-ата минута, когато Агуеро получи топката по земя от Менди, обърна се добре и стреля ниско. Стражът на домакините този път не се намеси достатъчно добре и въпреки че докосна топката, тя се озова във вратата му. Останаха известни съмнения дали аржентинецът не бе в положение на засада при паса към него, но на “Хълзбъро” няма ВАР, така че ситуацията не можеше да мине на допълнителна проверка. В 62-ата минута РиядМарез проби отдясно и опита да намери близкия ъгъл, но топката профуча встрани от целта. Десет минути след това нов удар на алжиреца бе избит от Уилдсмит. Секунди след това стражът отрази последователно изстрели на Стоунс и Агуеро.В 80-ата минута “кукумявките” създадоха най-добрата си възможност. Жезус загуби на границата на наказателното поле, което даде възможност на Хънт да центрира успоредно на голлинията, но малко не достигна на Флетчър да засече и да прати топката във вратата.В самия край Стърлинг, който се появи като резерва на мястото на Агуеро, имаше шанс да удвои, но Уилдсмит отново спаси.

 

ЛАМПАРД: ПОБЕДИХМЕ НАЙ-ДОБРИЯ ОТБОР В АНГЛИЯ

Мениджърът на Челси Франк Лампард бе истински горд от успеха с 2:0 над Ливърпул в турнира за ФА Къп. Той засипа със суперлативи своите играчи за представянето им в този мач. Според него това е специална победа и той е истински горд. “Много съм горд, защото Ливърпул е най-добрият отбор в Англия. Те и Манчестър Сити доказаха това през последните години. Но това, което Ливърпул прави през този сезон, е невероятно. Да покажем усилие, съсредоточеност, решимост, класа в този мач е нещо специално. Знаем, че имаме още много работа и ни предсоти дълъг път, за да стигнем там, където искаме, но трябва да се радваме на подобни моменти. Вторият гол бе много важен, защото знаем колко опасен може да бъде Ливърпул в последните минути”, заяви Лампард.

Специалистът запази специални похвали за младия Били Гилмор, който обра овациите с играта си в този мач. “Това бе невероятно представяне на един млад играч срещу най-добрия тим в света. Той запази хладнокръвие в началните 10 минути, макар всичко да се случваше толкова бързо. Веднага се вижда класата му с топка в крака. Той не се страхува да играе с нея. Той ми напомня на халфовете, с които съм израснал. Хората го гледат и си мислят, че е доста слабичък като телосложение, но пък притежава огромен характер Абсолютно съм възхитен от него. Той заслужава всички похвали, заслужава да е играч на мача и хората да говорят за него. Радвам се и за неговото семейство, защото това е голям ден и за тях”, допълни специалистът.sportal.bg

 

БАЙЕРН ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД ЗА КУПАТА НА ГЕРМАНИЯ

Защитаващият трофея си Байерн (Мюнхен) се класира на 1/2-финал в тазгодишното издание на Купата на Германия. Баварците постигнаха икономична победа с 1:0 в гостуването си на Шалке 04 от 1/4-финала. ЙошуаКимих отбеляза единствения гол в мача. Иначе мюнхенци имаха възможности да спечелят и по-убедително, но направиха някои пропуски пред вратата на съперника. Домакините обаче също могат да съжаляват за няколко пропуснати шанса, като удариха греда, а и тяхно попадение бе правилно отменено заради засада.

Домакините заложиха на Раби Матондо и ГуидоБургщалер в атака. В средата на терена се разчиташе на Алесандро Шьоп, НасимБуджелаб и УестънМаккени.При Байерн пък правеше впечатление отсъствието на контузения Роберт Левандовски, като мястото му в атака бе заето от Томас Мюлер. Той имаше подкрепата на Филипе Коутиньо, Леон Горецка и Серж Гнабри в предни позиции.

Шалке имаше първата голова възможност в мача. В 6-ата минута Алесандро Шьопф отправи коварен диагонален удар, който тупна опасно близо до гредата. В 12-ата минута домакините пропуснаха още по-добър шанс. УестънМаккени центрира отдясно за Бургщалер, който стреля от воле и топката кацна на напречната греда. Байерн отговори с опасен шут на Горецка в 16-ата минута, който намери кълбото от движение от границата на пеналта и не бе никак далеч от целта. В 20-ата минута съставът от Гелзенкирхен успя да отбележи гол чрез Бургщалер, но той правилно не бе зачетен заради засада. Две минути след това и Байерн организира хубава атака, завършила с далечен изстрел на Мюлер, но над вратата. В 38-ата минута късметът бе на страната на Жан-КлерТодибо, който за малко да си отбележи красив автогол с глава, но трябва да благодари на вратаря Маркус Шуберт за страхотната намеса. При последвалия корнер обаче Байерн откри резултата. Защитник не изчисти добре топката и тя попадна в Кимих, който с изстрел от воле бе точен за 0:1.

Байерн продължи да е по-активен и в началото на втората част и Коутиньо бе близо до гола в 61-ата минута, когато се освободи и стреля от границата на пеналта, но на сантиметри над напречната греда. Домакините пропуснаха невероятен шанс да изравнят в 64-ата минута, когато организираха контраатака на скорост, Бенито Раман бе изведен сам срещу Мануел Нойер, но отблизо отправи анемичен изстрел в тялото на вратаря.В 69-ата минута пък Гнабри тества рефлексите на Шуберт, който показа класа и спаси. При последвалия корнер голям пропуск направи Горецка с глава отблизо. Две минути след това Горецка отправи красив изстрел със задна ножица, но над вратата.

В крайна сметка мачът завърши с минимален, но напълно достатъчен успех на Байерн, който стана вторият сигурен участник на 1/2-финалите, след по-рано до този етап достигна и сензацията в турнира Саарбрюкен.

 

АРЕСТУВАХА РОНАЛДИНЬО В ПАРАГВАЙ С ФАЛШИВ ПАСПОРТ

Бившият бразилски национал Роналдиньо е бил арестуван в Парагвай заедно с брат си Роберто, който изпълняваше ролята на негов футболен агент по време на активната му кариера.Двамата са задържани за използването на фалшиви паспорти, според които са се представяли за парагвайци. 39-годишният бивш легендарен играч няма право да напуска Бразилия, а международният му паспорт беше отнет през юли м.г. заради неплатена глоба за екологични престъпления.

Според публикацията в “Ла Насион”, цитирана от goal.com, дваматабратя са били на почивка в ResortYacht&GolfClubParaguayo. Повече подробности се очакват днес, но засега се знае, че бившият играч на Барселона и Милан е бил в Парагвай по покана на собственика на казино Нелсон Белоти.

Роналдиньо е световен шампион с Бразилия от Мондиал 2002 и носител на „Златната топка” за 2005 година. Футболистът прекрати състезателната си кариера през 2015 година. Любопитното е, че въпреки забраната си да пътува, Роналдиньо беше избран за посланик на туризма в Бразилия.

 

БАВАРЦИТЕ С ОФЕРТА ЗА ДИЕГО СИМЕОНЕ

Треньорът на Атлетико (Мадрид) – Диего Симеоне, изненадващо може да поеме шампиона на Германия – Байерн (Мюнхен), пише DonBalon. Според изданието съществува вероятност Чоло да напусне столичани след края на сезона и да замени ХанзиФлик начело на баварския колос, чийто договор с мюнхенци е до лятото.

Диего Симеоне застана начело на Атлетико през 2011 година и договорът му е до 2022 година. Под негово ръководство мадридчани спечелиха Примера Дивисион, Купата на Испания и по два пъти Лига Европа и Суперкупата на Европа.

В Германия отдавна се твърди, че бъдещето на Флик зависи до голяма степен от това колко далеч ще стигне Байерн в Шампионската лига. Специалистът все още няма опит като наставник в големи мачове и затова шефовете на Байерн се оглеждат за алтернатива.