ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ЗАГУБИ ОТ ПИРИН С 0:2

Отборът на Черноморец (Балчик) записа четвърта загуба в първенството на Втора професионална лига. В мач от седмия кръг момчетата на Георги Иванов-Геша отстъпиха на свой терен с 0:2 на Пирин (Благоевград). Тимът на Иво Тренчев се намира в подем, в резултат на което “орлетата” записаха трети пореден успех във втория ешелон.

Халфът Мартин Динов даде аванс на гостите от Благоевград още в деветата минута. Балчиклии се опитаха да възстановят равенството, но грешаха в завършващата фаза на атаката. В началото на второто полувреме Пирин удвои преднината си. Ветеранът Владислав Златинов матира вратаря Веселин Добрев от 11-метров наказателен удар и оформи крайния резултат.

След този кръг Черноморец остава с 4 точки – след една победа, едно равенство и четири загуби, и заема 15-о място във временото класиране. В следващия кръг тимът на Белия град ще приеме Кариана (Ерден).

Съставът на Черноморец (Балчик): Веселин Добрев, Генади Луго, Мирослав Начев, Виктор Митев (75-Георги М. Георгиев), Дони Дончев, Даниел Георгиев, Цветан Илиев, Николай Иванов (59-Тодор Таушанов), Владислав Мирчев, Васил Калоянов, Юнуз Юнуз (55-Александър Попов).

 

* ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – VII КРЪГ

Лудогорец II (Разград) – Локомотив (Г. Оряховица)    2:2

ЦСКА 1948 (София) – Струмска слава (Радомир)         2:0

Кариана (Ерден) – Литекс (Ловеч)   1:1

Локомотив (София) – Монтана 1921 (Монтана) 0:1

Черноморец (Балчик) – Пирин (Благоевград)     0:2

Ботев (Гълъбово) – Поморие (Поморие)    1:0

Спартак (Плевен) – Спартак 1918 (Варна)         0:0

2 септември 2019 г., понеделник, 20:00 ч.:

Нефтохимик (Бургас) – Септември (София) – пряко по Диема спорт

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. ЦСКА 1948 7       7       0       0       19:4  21

————————————————————

  1. Септември 5       5       0       0       12:5  15
  2. Монтана 1921 7 4       2       1       12:5  14

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Локо (Сф) 7       4       0       3       7:4    12
  2. Кариана 6 3       2       1       8:5    11
  3. Пирин (Бл) 6 3       1       2       8:6    10
  4. Хебър 6       3       1       2       8:5    10
  5. Лудогорец II 7       2       4       1       8:6    10
  6. Литекс 6       3       1       2       15:7  10
  7. Нефтохимик 5 3       0       2       12:6  9
  8. Ботев (Гъл) 7 2       3       2       6:10  9
  9. Локо (ГО) 7 1       3       3       6:12  6
  10. Поморие 7 1       1       5       3:10  4
  11. Спартак (Вн) 7 1       1       5       1:12  4

———————————————————–

  1. Черноморец 6 1       1       4       3:10  4
  2. Струмска слава 7 1       0       6       3:13  3
  3. Спартак (Пл) 7 0       2       5       1:12  2

 

ПРОГРАМА ЗА VIII КРЪГ

14 септември 2019 г., събота, 17:00 ч.

в Несебър, Градски стадион:

Поморие (Поморие) – Локомотив (София)

14 септември 2019 г., събота, 18:00 ч.

Локомотив (Г. Оряховица) – Ботев (Гълъбово)

ФК ЦСКА 1948 (София) – почива

Черноморец (Балчик) – Кариана (Ерден)

14 септември 2019 г., събота, 19:00 ч.

Пирин (Благоевград) – Спартак 1918 (Варна)

Монтана 1921 (Монтана) – Спартак (Плевен)

14 септември 2019 г., събота, 19:30 ч.

Литекс (Ловеч) – Нефтохимик 1962 (Бургас)

15 септември 2019 г., неделя, 17:00 ч.

Струмска слава (Радомир) – Лудогорец II (Разград)

16 септември 2019 г., понеделник, 17:00 ч.

Септември (София) – Хебър (Пазарджик) – пряко по Диема спорт

 

ФУТБОЛЕН ТУРНИР ПОД ЕГИДАТА НА УЕФА В АЛБЕНА

От 3 до 8 септември в курортен комплекс Албена ще се проведе приятелски турнир под егидата на УЕФА за футболисти до 15 години с участието на четири отбора – на Словакия, Казахтан, Гърция и България. Нашите момчета започват състезанието срещу връстниците си от Казахстан на 4 септември от 17 часа. Два дни по-късно ще се изправят срещу Гърция отново от 17 часа, а в последния си двубой на 8 септември от 10 часа ще премерят сили със състава на Словакия.

Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 15 г. Георги Георгиев определи група от 20 футболисти.

Вратари: Александър Маджаров (Ботев, Пловдив), Умут Хакиф (Лудогорец).

Защитници: Борислав Даскалов (Ботев, Пловдив), Стилян Стойчев (Ботев, Пловдив), Георги Караиванов (Лудогорец), Христо Русев (Лудогорец), Симеон Василев (Левски), Росен Маринов (ЦСКА-София), Христо Георгиев (Национал).

Полузащитници: Асен Митков (Ботев, Пловдив), Андрей Ирой (Ботев, Пловдив), Петър Атанасов (Лудогорец), Виктор Василев (Левски), Антоан Стоянов (Левски), Виктор Добрев (Левски), Любомир Тодоров (Левски), Кристиян Георгиев (ЦСКА-София), Чунг Тханг Нгуен До (Славия).

Нападатели: Петър Кирев (Лудогорец), Георги Димитров (ЦСКА-София).

 

ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА ЛИВЪРПУЛ

Ливърпул подобри клубния си рекорд за поредни победи за първенство, записвайки 13-а поредна такава след успех с 3:0 като гост на Бърнли. Досега най-добрата серия на клуба датираше от 1990 година, когато под ръководството на Кени Далглиш мърсисайдци постигнаха 12 поредни шампионатни победи. Селекцията на Юрген Клоп триумфира след автогол на Крис Ууд (33′), поредното попадение на Садио Мане (37′) и гол на Роберто Фирмино (80′). Така Ливърпул отново си върна първото място, откъдето бе изместен само за малко от Манчестър Сити. “Червените” остават единственият отбор във Висшата лига с пълен актив след първите четири кръга. Освен това европейският шампион записа и първа чиста мрежа през този сезон.

Една промяна имаше в състава на домакините – Аарън Ленън замени контузения Гудмундсон в халфовата линия. Юрген Клоп заложи на същите 11, които започнаха при победата с 3:1 над Арсенал преди седмица. Жоел Матип отново бе партньор на Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната, а Джо Гомес остана на скамейката за началото.

Гостите можеха да се окажат изоставащи в резултата още във втората минута, когато Крис Ууд получи извеждащо подаване от дълбочина, освободи се от Ван Дайк и стреля в далечния ъгъл, но Адриан реагира прекрасно и спаси с една ръка. Ливърпул отговори с шут в гредата на Салах, който нанесе добър удар от границата на наказателното поле, но нямаше късмет да се разпише в тази ситуация. В 21-ата минута отново малко не достигна на египтянина да открие. Хендерсън изведе много добре Салах в наказателното поле. Стражът на Бърнли се хвърли и изби топката, която рикошира в крака на нападателя и се насочи към вратата, но топката премина встрани. В 33-ата минута Ливърпул поведе с голяма доза късмет. Александър-Арнолд видимо опита центриране към далечната греда от границата на наказателното поле, но топката рикошира в гърба на Крис Ууд и се насочи към горния десен ъгъл на вратата на Поуп, който не успя да се намеси – 0:1. Само четири минути след това Ливърпул получи втори подарък. Този път Мий подаде топката към Фирмино, който имаше време да се огледа и да намери Мане отляво. Сенегалецът напредна и стреля в далечния ъгъл, удвоявайки преднината на мърсисайдци.

В 59-ата минута Салах получи добро подаване от Александър-Арнолд, но ударът на египтянина се оплете във външната страна на мрежата. Три минути след това Салах вбеси Клоп, след като при една бърза атака на Ливърпул реши да завършва сам и прати топката слабо в ръцете на Поуп, вместо да подаде на Фирмино, който бе в много по-чиста позиция. В 80-ата минута гостите логично стигнаха до трети гол след контраатака, при която Салах напредна на скорост, задържа добре, след което остави топката за Фирмино, който стреля по земя в ъгъла за крайното 0:3. Минута преди края Бърнли пропусна златна възможност за почетно попадение, след като Родригес излезе сам срещу Адриан, но стражът успя да се намеси и да спаси.

 

НЕЙМАР ОСТАВА В ПСЖ

Неймар остава в Пари Сен Жермен. Медиите във Франция и Испания са единодушни, че бразилският нападател няма да премине в Барселона това лято въпреки заявеното желание да се завърне на “Камп Ноу”. Според RMC Sport 27-годишният ас вече е признал пред най-близките си, че засега ще продължи да носи екипа на ПСЖ.

В Бразилия също съобщават, че възможността Неймар да подпише с Барса преди затварянето на трансферния прозорец, окончателно е пропаднала. Globo Esporte написа, че каталунците са се оттеглили от преговорите, след като офертата им за 130 млн. евро плюс Иван Ракитич и младока Жан-Клер Тодибо беше отхвърлена.

Реал (Мадрид) също правеше опити да купи Неймар. И „кралският клуб” обаче не можа да се договори с ПСЖ. Това означава, че нападателят ще трябва да оправи отношенията си с шефовете на френския гранд, които спортният директор Леонардо определи като сложни. През 2017 година ПСЖ плати за бразилеца рекордните 222 млн. евро. Той има договор за още три години с парижкия клуб, но отдавна крои планове за завръщане в Барселона.

 

БАРСЕЛОНА ПАК ЗАГУБИ ТОЧКИ

Испанският шампион Барселона остава само с една победа след три кръга в Ла Лига, след като направи 2:2 при гостуването си на завърналия се в елита Осасуна. 16-годишният талант на “лос кулес” Ансу Фати стана най-младият голмайстор в историята на Барса и третият най-млад в Примера дивисион. Той се разписа за 1:1 в 51-ата минута. Артур направи пълен обрат в 64-ата. Две попадения на Роберто Торес (7 и 81-дузпа) не позволиха точките да заминат за “Камп Ноу”. Жерард Пике се превърна в големия грешник заради глуповата си дузпа в края на срещата.

При отсъствието на Лионел Меси, Луис Суарес и Усман Дембеле триото на каталунския тим очаквано придоби следния вид: Рафиня, Антоан Гризман и Карлес Перес. Иван Ракитич отново не попадна сред 11-те на Ернесто Валверде, като това подсили слуховете за негово напускане. Ягоба Арасате заложи на 4-4-2 с Брендън и Есекиел Авила в предни позиции.

Двубоят в Памплона започна с нахъсана игра на домакините, интензивен ритъм и висока преса. Още в седмата минута защитата на гостите се огъна и допусна гол. Брендън финтира Клеман Лангле и центрира към далечната греда, където Роберто Торес беше абсолютно непокрит и буквално разстреля Марк-Андре тер Стеген с удар от въздуха – 1:0. След попадението тимът от “Камп Ноу” продължи да не намира играта си. Наварският състав печелеше повечето единоборства и рядко отстъпваше в половината си. В 26-ата минута Жорди Алба центрира отляво и Сержи Роберто падна в наказателното поле, побутнат от защитник. Съдията прецени, че контактът не е достатъчен за дузпа. През втората част от полувремето барселонци се пренесоха в половината на Осасуна. Атаките им обаче не носеха почти никаква заплаха за вратата на Рубен Мартинес.

На почивката Ернесто Валверде направи офанзивна смяна, след като извади десния си бранител Нелсон Семедо и пусна 16-годишния Ансу Фати. Едва шест минути след появяването си тийнейджърът изравни след пас на друг кадър на Ла Масия – Карлес Перес. Перес центрира отдясно, Фати се извиси над съперника си и реализира с глава от десет метра, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратаря – 1:1. Голът донесе динамика в играта на каталунците. В 64-ата шампионите излязоха напред в резултата. Друга резерва – Артур, изстреля топката по неспасяем за вратаря начин. Бразилецът овладя в наказателното поле, видя коридор по диагонала и завъртя топката за 1:2. В 73-ата Гризман центрира отляво към връхлитащия Ансу Фати. Младокът падна в наказателното поле, побутнат от защитник. Съдията сметна, че това не е нарушение. В 78-ата Хуан Вийяр отправи превъзходен далечен изстрел. Тер Стеген внимаваше и успя да избие встрани. Натискът на домакините донесе резултат. В 80-ата минута Пике действа неразумно в наказателното поле, посрещайки топката с ръка, макар и от близка дистанция. Съдията се поколеба за миг, но сравнително бързо посочи бялата точка. Роберто Торес реализира дузпата – 2:2. В 88-ата Артур изведе брилянтно Карлес Перес. Младият нападател беше сам срещу вратаря, можеше и да подаде встрани към Гризман, но взе най-грешното решение, повеждайки си прекалено дълго. До края ново попадение не падна.

 

ПЕРИШИЧ И ПАВАР ОБРАХА ОВАЦИИТЕ В ТРЕТИЯ МАЧ НА БАЙЕРН

Байерн (Мюнхен) разгроми гостуващия Майнц 05 с 6:1 в среща от третия кръг на Бундеслигата, която ще се запомни със силното представяне на новите попълнения Иван Перишич и Бенжамен Павар. Двамата реализираха по един гол и си асистираха един на друг.

Иначе гостите изненадващо поведоха още в 6-ата минута чрез Жан-Пол Ботиус, но след това баварците обърнаха още до почивката след голове на Павар в 36-ата и на Дейвид Алаба в 45-ата. В 54-ата Перишич покачи на 3:1, в 64-ата се разписа и Кингсли Коман за 4:1, в 78-ата Роберт Левандовски беше точен за 5:1, а три минути след него с попадение се отчете и Алфонсо Дейвис.

В състава на Байерн след травма се завърна Тиаго Алкантара, а място в 11-те нямаше за Серж Гнабри, Корентен Толисо и Томас Мюлер. Последният се появи на по-късен етап и направи две асистенции. Гостите стартираха с двама чисти нападатели в лицето на Карим Онисиво и 19-годишния Йонатан Буркарт, който досега имаше само един мач за първия отбор.

Началото беше неочаквано, тъй като гостуващият отбор поведе в 6-ата минута. Тогава Ронаел Пиер-Габриел напредна по дясното крило и центрира, а в зоната пред Мануел Нойер никой не успя да попречи на Ботиус да засече с глава – 1:0 за Майнц. Баварците обаче не реагираха според очакваното, защото изпитваха големи трудности с организирането на атаките. Чак в 30-ата минута мюнхенци стигнаха до положение, но Иван Перишич го изпусна, след като не уцели вратата. В 32-ата на Нойер се наложи да спасява изстрел по земята на Онисиво. Веднага след това Роберт Левандовски спечели пряк свободен удар в зоната около дъгата на полето на Майнц. Дейвид Алаба го изпълни със силния си ляв крак, но Флориан Мюлер отрази. В 36-ата обаче все пак топката спря в мрежата на гостите. Тогава Перишич центрира и Павар от въздуха реализира красиво за 1:1, като изпълнението му напомни на това от Световното първенство в Русия срещу Аржентина, което беше избрано за гол на Мондиала. В последната минута от редовното време на първата част Левандовски спечели втори фал в опасна близост, като по този начин изкара жълт картон и на втория централен защитник – Александер Хак. От последвалото изпълнение Алаба не даде шанс на Мюлер – 2:1

Третият гол не се забави. Девет минути след подновяването на играта Павар върна асистенцията на Перишич, който с глава реализира за 3:1. В 62-ата Левандовски за малко се размина с дежурния си гол, но в 64-ата Коман все пак покачи на 4:1. Френският национал засече центриране от корнер. В 67-ата Перишич и Коутиньо напуснаха в тандем и бяха заменени от Мюлер и Алфонсо Дейвис. Влизането на Мюлер се оказа силно, защото той направи два голови паса към Левандовски (78′) и Дейвис (81′), които оформиха крайния резултат.

Така шампионите вече имат 7 точки, а Майнц остава без нито една. След паузата Байерн гостива на РБ (Лайпциг), който е безгрешен до момента с 9 точки.

 

ЮВЕНТУС ПРЕЧУПИ НАПОЛИ С АВТОГОЛ В ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

В уникална драма се превърна дербито от втория кръг на Серия “А” между Ювентус и Наполи в Торино. Шампионите спечелиха с 4:3 с автогол на Кулибали в 92-ата минута. Преди това гостите наваксаха изоставане от 0:3.  Данило, Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо се разписаха за Юве. И когато всички очакваха поредния успех на хегемона в Серия “А”, Наполи отговори с попадения на Костас Манолас, Ървинг Лосано и Ди Лоренцо. Накрая обаче и късметът обърна гръб гостите, за да могат “бианконерите” да запишат втора поредна победа от началото на сезона и да запазят първото място в подреждането. Съперникът им е девети с 3 точки.

Кристиано Роналдо стреля опасно в 4-ата минута, но Алекс Мерет спаси. Десет минути след това Алан пробва шут от разстояние, но Войчех Шчесни прояви добър рефлекс. Две минути по-късно Ювентус организира бърза контра, като Дъглас Коста достави топката на Данило, който я прати в мрежата за 1:0. Бразилският защитник се появи на терена едва секунди по-рано заради контузия на титуляра Матия Де Шилио. В 19-ата минута резултатът вече беше на 2:0, след като Игуаин наказа бившия си тим. Сами Кедира изпусна два златни шанса тотално да сложи край на интригата. Германецът първо получи пас от Игуаин на точката за дузпата и се озова очи в очи с вратаря, който спаси удара му. После Кристиано Роналдо намери Кедира пред наказателното поле. Халфът се завъртя и стреля, но уцели напречната греда.

На почивката Карло Анчелоти взе мерки и пусна в игра Марио Руиз и новото попълнение Ървинг Лозано. Те смениха съответно Фаузи Гулам и Лоренцо Инсиние. Този ход раздвижи играта на Наполи и в 52-ата минута Дрис Мертенс отправи силен удар, който профуча на сантиметри покрай целта. После Мерет изби шут на Матюиди, а по-късно Счесни се намеси след изстрел на белгийския нападател. След малко повече от час игра Юве стигна до ново попадение. Дъглас Коста пусна пас по земя и Роналдо засече от движение, за да покачи на 3:0 за шампионите. Гостите обаче не се предадоха и бързо върнаха две попадения. Първо, в 66-ата минута Манолас се разписа след центриране от пряк свободен удар, а само две по-късно Лосано завърши с глава скоростна атака на гостите. Веднага след това далечен шут на Коста разтресе гредата. В 81-ата минута Наполи постигна немислимото, заличавайки изцяло пасива си от три гола. В 92-ата минута шоуто стана пълно. Миралем Пянич центрира от фаул и Кулибали, който беше абсолютно сам, си заби автогол за крайното 4:3 за Ювентус.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА