ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ФАЛСТАРТ ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА; ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ЗАГУБИ ОТ МОНТАНА С 1:0 И ОЩЕ МНОГО ФУТБОЛ

0
1330

ФАЛСТАРТ ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА

Отборът на Добруджа стъпи накриво в първия си мач от пролетния дял във Втора професионална лига. В двубой, който се очакваше да спечелят, футболистите на Емил Велев стигнаха само до 0:0 като домакини на Локомотив (Горна Оряховица). Срещата се проведе на стадион “Дружба”, а “жълто-зелените” пропуснаха да се върнат на победния път в първенството и вече 16 поредни мача са без успех.

Двубоят започна с натиск на добруджанци. Георги Колев бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в аут. След това Кристиян Димитров обстрелва вратата на гостите, но стражът на Евгени Александров се справи със ситуацията. „Жълто-зелените” продължиха да нападат, но грешаха в завършващата фаза на атаката. През втората част играта се водеше предимно в централната част на терена и нападателите рядко излизаха на стрелкови позиции. Гостите също имаха своите шансове и в 65-ата минута бяха близо до гола. Тони Иванов бе изведен сам срещу Стефано Кунчев, но стражът парира удара му, топката попадна у Иван Колев, който я насочи към опразнената врата, но Михаил Венков се намеси решително и спря кълбото пред голлинията. Усилията на добруджанци да стигнат до победен гол не дадоха резултат и в крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при 0:0.

Съставът на Добруджа: Стефано Кунчев, Кристиян Димитров, Кристиян Григоров, Михаил Венков, Атанас Куманов (68-Николай Николаев), Николай Петров, Петър Тончев (76-Мартин Кирилов), Тодор Паланков, Кристиан Пешков, Георги Колев, Николай Минков.

 

ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ЗАГУБИ ОТ МОНТАНА С 1:0

Монтана тръгна с победа в пролетния дял на Втора лига. Футболистите на Ферарио Спасов надвиха с 1:0 закъсалия финансово тим на Черноморец (Балчик). Успехът на домакините дойде след точен снаряд на халфа Димитър Илиев в 42-ата минута, пише sportal.bg.

Мачът на “Огоста” започна с топовен изстрел на Мирослав Антонов. Централният нападател на домакините обаче нямаше шанс и топката се спря в напречната греда. В петата минута пропуск направи и Николай Цветков. Демона потърси мрежата с удар отляво, но мерникът му изневери. В 14-ата минута главният съдия Георги Николов подмина нарушение срещу Валентин Йосков пред границата на наказателното поле на “сините”. В 18-ата минута Антонов нанесе воле по посока рамката на Християн Христов, но топката се отби в тялото на Даниел Граматиков. Последва изстрел по тревата на Йордан Йорданов, уловен без проблеми от Христов. Постепенно на игрището в Монтана настанаха доста скучни минути, за да приближи краят на първата част. След разбъркване около вратарското поле Митко Илиев простреля стража Христов с плътен удар под гредата – 1:0 за домакините. От Черноморец претендираха за неотсъдено нарушение в тяхна полза преди гола на “сините”, но така или иначе резултатът бе открит.

В 54-ата минута Мирослав Антонов се освободи от бранител и стреля към вратата, но топката облиза външната страна на мрежата. В 58-ата минута Чилика отново бе близо до попадение, но вратарят Христов блокира изстрела му. Последва добавка на Демона, но Граматиков изчисти пред голлинията. Отново дойде време за скучни минути, а към края ветеранът Даниел Георгиев пробва да направи 2:0 с шут от далечно разстояние, но не сполучи. Гостите отговориха с няколко опасни разбърквания пред Ивайло Василев, но в крайна сметка резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.

Съставът на Черноморец: Християн Христов, Валери Христов, Генади Луго, Даниел Граматиков, Мирослав Начев, Николай Иванов (87-Георги Георгиев), Цветан Илиев, Юнуз Юнуз (81-Румен Касабов), Валентин Йосков, Виктор Митев (71-Янаки Смирнов), Дони Дончев.

 

* ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – XVIII КРЪГ

Монтана 1921 (Монтана) – Черноморец (Балчик)        1:0

Ботев (Гълъбово) – Струмска слава (Радомир)   0:0

Арда 1924 (Кърджали) – Литекс (Ловеч)   1:0

Поморие (Поморие) – Пирин (Благоевград)        1:0

Добруджа (Добрич) – Локомотив (Г. Оряховица)         0:0

Царско село (София) – Несебър (Несебър)         3:1

Лудогорец II (Разград) – Локомотив (София)     вчера

26 февруари 2019 г., вторник, 18:00 ч.

ЦСКА 1948 (София) – Кариана (Ерден)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Царско село 18     16     1       1       44:15         49

————————————————————

  1. Монтана 18 12     6       0       31:9  42
  2. Арда 18     10     4       4       23:10         34

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. ЦСКА 1948 17     7       8       2       17:11         29
  2. Поморие 18 8       3       7       24:28         27
  3. Литекс 18     7       4       7       23:17         25
  4. Черноморец 18     6       5       7       15:18         23
  5. Локо (ГО) 18     6       3       9       18:26         21
  6. Струмска слава 18     5       5       8       22:28         20
  7. Ботев (Гъл) 18 5       5       8       17:20         20
  8. Несебър 18 5       5       8       23:30         20
  9. Локо (Сф) 17 4       7       6       10:13         19
  10. Лудогорец II 17 5       4       8       18:26         19
  11. Пирин (Бл) 18 5       1       12     16:30         16

——————————————————————-

  1. Кариана 17 4       3       10     15:21         15
  2. Добруджа 18 1       8       9       7:21  11

 

ПРОГРАМА ЗА XIX КРЪГ

2 март 2019 г., събота, 15:30 ч.

Локомотив (София) – Добруджа (Добрич)

Несебър (Несебър) – Поморие (Поморие)

Пирин (Благоевград) – Арда 1924 (Кърджали)

Литекс (Ловеч) – Ботев (Гълъбово)

Струмска слава (Радомир) – Кариана (Ерден)

4 март 2019 г., понеделник, 15:00 ч.

Локомотив (Г. Оряховица) – Царско село (София) – пряко по Диема спорт

4 март 2019 г., понеделник, 15:30 ч.

Черноморец (Балчик) – Лудогорец II (Разград)

4 март 2019 г., понеделник, 17:30 ч.

Монтана 1921 (Монтана) – ЦСКА (София) – пряко по Диема спорт

 

ЛУДОГОРЕЦ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАТЪВА

Отборът на Лудогорец продължава да затъва под ръководството на старши треньора Антони Здравков. Българският шампион загуби с 0:1 гостуването си на Черно море на “Тича” в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Виктор Генев в 13-ата минута. “Орлите” не познават вкуса на победата от началото на сезона, като са записали две равенства и една загуба.

В тази среща направиха впечатление и грешките, които допусна съдията Никола Попов. В 74-ата минута Пламен Димов игра с ръка в наказателното поле, но съдията не отсъди чиста дузпа за Лудогорец. Реферът имаше пълно основание да направи това, тъй като ударът на Шверчок отиваше към вратата. Димов имаше един жълт картон и ако съдията бе взел правилно решение, играчът трябваше да бъде изгонен. В 82-ата минута пък гол на Шверчок не бе зачетен, тъй като съдията отсъди фаул в атака на тарана, а такъв нямаше.

Домакините излязоха напред в резултата в 13-ата минута. След центриране отдясно Генев се оказа най-съобразителен и отблизо с глава не остави шанс на Пламен Илиев, който бе заел грешна позиция – 1:0. В 26-ата минута българският шампион имаше отлична възможност да се върне в мача, но Марселиньо не успя да вкара, независимо че Дюлгеров бе напуснал рамките на вратата. Бразилецът се опита да го прехвърли, но удари в тялото играч на “моряците” и топката излезе в корнер. При последвалото изпълнение Джоди Лукоки шутира от удобна позиция в аут. В 36-ата минута Ндонгала напредна и стигна до границата на наказателното поле, но шутира над вратата. Минута по-късно Клаудио Кешеру намери в наказателното поле Вандерсон. Техничният полузащитник потърси от няколко метра удар с външен фалц и сбърка.

През втората част Лудогорец изнесе играта напред, но силите на възпитаниците на Здравков не стигнаха дори и за един гол. В 73-ата минута влезлият като резерва Якуб Шверчок се отличи със сериозен пропуск. Кешеру подаде с пета към Марселиньо, който светкавично намери Шверчок. Нападателят обаче пропусна от чиста позиция. В 74-ата минута Пламен Димов игра с ръка в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа за Лудогорец, а имаше пълно основание да направи това, тъй като ударът на Шверчок отиваше към вратата. Димов имаше един жълт картон и ако съдията бе взел правилно решение, играчът трябваше да бъде изгонен. В 82-ата минута гол на Шверчок не бе зачетен, тъй като съдията отсъди фаул в атака на тарана, а попадението бе редовно. До края на срещата Мартин Минчев опита удар отдалеч, който бе спасен със сетни усилия от Пламен Илиев.

 

МЕСИ ПОКОРИ СЕВИЛЯ, БАРСА НАПРАВИ КРАЧКА КЪМ ТИТЛАТА

Лионел Меси се открои с изключителен блясък при победата на Барселона с 4:2 като гост на Севиля в много емоционална схватка от 25-ия кръг на Ла Лига. Над 40 хиляди зрители на “Рамон Санчес Писхуан” имаха привилегията да видят три фамозни гола на “десетката”, с които той завъртя юбилейния си 50-и хеттрик в кариерата. Така Барса измъкна едно от най-тежките си гостувания до края на сезона в Примера дивисион и временно дръпна с 10 точки пред Атлетико (Мадрид) и с 12 пред Реал (Мадрид).

Още не беше изминала и минута игра, за да видим невероятното майсторство на Марк-Андре тер Стеген. Топката беше центрирана отляво към Промес, който насочи по диагонала по земя, а германският страж впечатли с великолепно спасяване. В 22-ата тимът от “Камп Ноу” се измъкна образцово от висока преса. Коутиньо напредна към дъгата, подаде към Артуро Видал, но чилиецът не беше достатъчно подготвен и последва неточен пас. В рамките на същата минута Меси загуби топката и позволи убийствена контра на “бяло-червените”. Цялата лява защитна зона на “блаугранас” беше свободна, Жорди Алба дори не се опита да подгони Хесус Навас. Бившият играч на Манчестър Сити напредна и нанесе много точен удар по земя към далечния ъгъл на Тер Стеген – 1:0. Отговорът на Меси беше зашеметителен. Иван Ракитич центрира отляво към точката на дузпата, а там аржентинецът посрещна топката с левачката от въздуха. Лео нанесе безмилостен и зрелищен удар, при който топката попадна около дясната сглобка на безпомощния Томаш Вацлик – 1:1. В 42-ата минута падна втори гол за домакините. Тер Стеген не изрита добре топката, а Юмтити покри засадата, позволявайки на Сарабия да продължи атаката. От аутлинията испанският техничар подаде по земя на първа греда към непокрития Габриел Меркадо, който много фино завъртя топката към далечния ъгъл за 2:1.

За второто полувреме на терена в синьо-червени фланелки излязоха Усман Дембеле и Сержи Роберто, след като замениха Видал и Нелсон Семедо. Барселонци тръгнаха напред, а Севиля се стараеше да покрива по-голяма територия пред своя вратар. В 67-ата минута Вацлик направи грешка, която секунди по-късно донесе гол в неговата мрежа. Стражът сбърка подаването, Ракитич подаде надясно за Дембеле, който извади топката за включващия се Лео Меси. Аржентинецът реализира ново бижу, този път с десния крак. Номер 10 завъртя топката с вътрешен, пращайки я под напречната греда за 2:2. В 85-ата Карлес Аленя имаше шанса да шутира от дъгата, получи се рикошет, който облагодетелства бдителния Меси. Лео се сдоби с топката и изящно я копна над излезлия вратар за 2:3. Опитите на южняците за отговор се изчерпаха с удар на Франко Васкес над гредата. В добавеното време интригата се изпари, след като Луис Суарес прехвърли вратаря за крайното 2:4. Подаването дойде от Меси, който оформи забележителна статистика срещу Севиля – 36 гола и 16 асистенции в 37 двубоя.

Тази седмица на каталунците им предстоят две битки с Реал (Мадрид) на “Сантиаго Бернабеу” – в сряда за Ла Копа и в събота в мач от 26-ия кръг в испанското първенство.

 

МАРСЕЛО НАСТОЯВА ДА СЕ СЪБЕРЕ С КРИСТИАНО

Вторият капитан на Реал (Мадрид) Марсело иска да напусне “Сантиаго Бернабеу” през лятото. Според вестник AS левият защитник и негови представители на два пъти тази седмица са разговаряли с шефове на “лос бланкос” в търсене на разрешение на проблема. Бразилецът е огорчен от статута си на резерва при Сантиаго Солари и смята, че е време да смени обстановката.

Южноамериканецът предпочита да отиде в Ювентус, където би се събрал със своя близък приятел и доскорошен съотборник Кристиано Роналдо. Още от лятото се говори за сериозен интересен от страна на “бианконерите” към 30-годишния футболист. Испанските медии писаха за оферта от 45 милиона евро и годишна заплата в размер на 12 млн. евро. От “Сантиаго Бернабеу” обаче били склонни да го пуснат за сума около 70 млн. евро, пише още AS.

 

НЕЙМАР И МБАПЕ ЩЕ ОСТАНАТ В ПСЖ

Президентът на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелаифи отрече слуховете, че клубът може да продаде Килиан Мбапе или Неймар. Спекулациите за евентуални действия на парижани са свързани с ограниченията от УЕФА поради нарушения на финансовия феърплей. “Не, това не е сто процента, а е 2000% сигурно, че няма да продаваме Неймар и Мбапе. Те ще останат в Париж. Много медии, особено във Франция, казват, че ще бъдем принудени да продаваме звездите си. Искам твърдо да кажа, че те ще останат с нас. И все пак ще можем да привлечем играчи, които са в рамките на финансовия феърплей. Сигурни сме, че ще го направим. Имаме средства за това”, заяви Насър Ал-Хелаифи. Собственикът на парижани отрече слуховете, че спортният директор Антеро Енрике може да напусне поста си. За неговото място е свързван Арсен Венгер. “Антеро си върши работата много добре. Той ще продължи да работи с нас и ще остане на поста си. Само това е истината”, уточни Ал-Хелаифи.

 

РУУНИ: ОЩЕ ИМАМ КЛАСАТА ДА ИГРАЯ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

Нападателят на ДС Юнайтед Уейн Рууни смята, че все още има качества да играе на най-високо ниво в Премиър лийг. 33-годишният англичанин, който изкара най-силния период в кариерата си с екипа на Манчестър Юнайтед, се представи доста силно и в Мейджър Сокър Лигата на САЩ, като отбеляза 12 гола и направи 7 асистенции, с което помогна на отбора си да се добере до плейофите и бе сред финалистите за наградата „Най-полезен играч в МЛС”. “Ако трябва да съм честен, смятам, че още имам класата да играя в Премиър лийг. Винаги съм бил уверен и съм имал големи очаквания към себе си. Дойдох в САЩ, вярвайки, че ще се представя добре. Може би изненадах определени хора, които имат право на свое мнение, но аз никога не съм се съмнявал в себе си”, отсече Рууни.

 

МАНЧИНИ: ЦЕЛТА НА ИТАЛИЯ Е ДА БИЕ ВЪВ ВСЕКИ МАЧ

Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини заяви, че нападателят на Сампдория Фабио Куалярела е заслужил повиквателната си. 36-годишният футболист вкара 16 гола в 16 срещи за клуба от Генуа от началото на сезона и това е впечатлило Манчини. “Целта на италианския национален отбор за 2019 г. е да победи във всички мачове. Ние отново искаме да бъдем на високите позиции в световната ранглиста. Балотели? Не губим поглед от никого. Марио знае, че мястото му в националния отбор зависи от него, а не от мен. Ако успее да играе добре за новия си клуб, той ще може да се завърне. Куалярела заслужаваше това предизвикателство. Нека оставим настрана възрастта му. Имаме и Кутроне, който е бъдещето на националния отбор”, заяви Роберто Манчини пред “Football Italia”.

 

НАНИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ КАРИЕРАТА СИ В САЩ

Португалският нападател Луиш Нани подписа договор за следващите три сезона с Орландо Сити. 32-годишният нападател подсилва отбора от Мейджър Лийг Сокър на САЩ със свободен трансфер от Спортинг (Лисабон), за който записа 9 гола и 7 асистенции в 29 мача през настоящата кампания.

Нани е четирикратен шампион на Англия с Манчестър Юнайтед, за който игра в периода 2007-2014 година. След това той защитаваше цветовете на Фенербахче, Валенсия и Лацио, а по-рано през миналата седмица разтрогна по взаимно съгласие с родния си клуб Спортинг, за да продължи кариерата си в САЩ. Нани помогна на Португалия да спечели европейската титла през 2016 година.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国-保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST