ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ПЕТ ОТБОРА ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА АМАТЬОРСКАТА ЛИГА; ЧЕРНОМОРЕЦ ГОСТУВА НА ЧЕТВЪРТОДИВИЗИОНЕН ТИМ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ; КУПА НА БЪЛГАРИЯ – ПРЕДВАРИТЕЛЕН КРЪГ; КИРИЛ ДЕСПОДОВ НАПУСНА СЕРИЯ “А”; БАРСЕЛОНА ПРИВЛЕЧЕ ТАЛАНТ ОТ ЛАС ПАЛМАС; РОМА ВЗЕ МХИТАРЯН ПОД НАЕМ; ЧИЧАРИТО СЕ ЗАВЪРНА В ИСПАНСКИЯ ФУТБОЛ. ПЕРИШИЧ И ПАВАР ОБРАХА ОВАЦИИТЕ В ТРЕТИЯ МАЧ НА БАЙЕРН; НЕЙМАР БИЛ РАЗОЧАРОВАН И ДОРИ БЕСЕН

0
1100

 

ПЕТ ОТБОРА ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА АМАТЬОРСКАТА ЛИГА

С участието на пет отбора от Добричка област ще се проведе областният етап от турнира за Купата на аматьорската футболна лига. От председателя на Областния съвет на БФС Иван Манолов научихме, че освен четирите отбора, играещи в Североизточната трета лига – Добруджа, Калиакра (Каварна), Септември (Тервел) и Устрем (Дончево), в състезанието ще се включи и един състав от областната група – Спортист (Генерал Тошево).

Жребият отреди в първия кръг лидерът в третия ешелон Добруджа да гостува на Спортист (Генерал Тошево). Победителят ще бъде излъчен в един мач, който ще е в неделя от 17.00 часа. Спечелилият тази среща се класира директно за областния финал. По същото време в Тервел ще се срещнат местният Септември и Устрем (Дончево). Победителят от този двубой ще гостува в следващия кръг на Калиакра. Така в Каварна ще бъде определен вторият финалист на областния етап от турнира за Купата на аматьорската лига.

 

ЧЕРНОМОРЕЦ ГОСТУВА НА ЧЕТВЪРТОДИВИЗИОНЕН ТИМ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Днес започват срещите от втория  предварителен кръг на турнира за Купата на България по футбол. Отборът на Черноморец (Балчик) ще гостува на Върбица (Бенковски), който е първенец в междуобластната група Смолян – Кърджали. Победителите в тази фаза на турнира се излъчват в една среща. При равенство в редовното време ще се играят продължения, а при ново реми ще се пристъпи към изпълнение на дузпи.

При победа днес Черноморец ще се изправи на 1/16-финалите срещу елитния Витоша (Бистрица).

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – ПРЕДВАРИТЕЛЕН КРЪГ

4 септември 2019 г., сряда, 16:00 ч.

Миньор (Перник) – Струмска слава (Радомир)

Светкавица (Търговище) – Спартак (Плевен)

Хитрино (Хитрино) – Кариана (Ерден)

в Златоград:

Върбица (Бенковски) – Черноморец (Балчик)

Лато (Алеково) – Спартак 1918 (Варна)

Вихрен 1925 (Сандански) – Ботев (Гълъбово)

Марица 1921 (Пловдив) – Локомотив (Г. Оряховица)

Созопол (Созопол) – Поморие (Поморие)

5 септември 2019 г., четвъртък, 16:00 ч.

Суворово 1 (Суворово) – ФК ЦСКА 1948 (София)

Партизан (Червен бряг) – Хебър 1918 (Пазарджик)

Загорец (Нова Загора) – Пирин (Благоевград)

Добруджа 1919 (Добрич) – Локомотив (София)

Дреновец (Дреновец) – Литекс (Ловеч)

6 септември 2019 г., петък, 16:00 ч.

Севлиево (Севлиево) – Нефтохимик (Бургас)

Балкан 1929 (Ботевград) – почива

Ботев 1937 (Ихтиман) – почива

 

КИРИЛ ДЕСПОДОВ НАПУСНА СЕРИЯ “А”

Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов напусна Каляри, за да играе като преотстъпен в Щурм (Грац), съобщи официално австрийският клуб. Там треньор е Нестор Ел Маестро, който беше наставник на нападателя в ЦСКА-София. Договорът е за една година, като няма информация в него да има клауза за откупуване.

Нито веднъж досега от началото на сезона в Италия Десподов не попадна в групата на Каляри, независимо че е здрав. Той беше получил разрешение да закъснее за лагера на националите преди мачовете с Англия и Република Ирландия. Турският Гьозтепе и Цървена звезда също бяха сред кандидатите за юношата на Литекс. По-рано през лятото той вече отказа пращане под наем в Кротоне в Серия “Б”.

Десподов си тръгва от Ботуша след само 101 минути в Серия “А” в рамките на 4 мача. Toй премина в Каляри през януари 2019 г. Договорът му с италианците е до 2023 г.

 

БАРСЕЛОНА ПРИВЛЕЧЕ ТАЛАНТ ОТ ЛАС ПАЛМАС

Барселона привлече в състава си 16-годишния атакуващ полузащитник Педри от втородивизионния Лас Палмас. Трансферната цена на играча е 5 милиона евро плюс бонуси, като родният му клуб ще получи и 15 процента от бъдещ трансфер. Педри парафира с каталунците за два сезона с опция за още два. Той ще остане в Лас Палмас като преотстъпен през тази кампания и ще се присъедини към Барселона през следващото лято. Младокът вече записа 3 мача с 1 асистенция във втория ешелон през този сезон.

Междувременно от Барселона официално обявиха, че са пратили атакуващия си полузащитник Рафиня под наем в Селта до края на сезона. Въпреки желанието на тима от Виго в сделката не е включена клауза за неговото откупуване. Селта ще плати 1,5 млн. евро на каталунците за преотстъпването. Рафиня е удължил договора си с Барселона и така новата му продължителност ще е до 2021 година. За бразилеца с испански паспорт това ще е втори престой в Селта след сезон 2013/14. Тогава той изигра 33 мача, отчитайки се с 4 гола и 7 асистенции. Халфът взе участие и в трите шампионатни мача на Барса досега през тази кампания.

 

РОМА ВЗЕ МХИТАРЯН ПОД НАЕМ

От Рома официално обявиха, че са привлекли под наем до края на сезона крилото на Арсенал Хенрих Мхитариян. Римляните ще платят 3 млн. евро плюс бонуси по сделката, а играчът ще носи екипа с номер 77. “Това е чудесна възможност за мен, за да започна ново начинание с този велик клуб. Знам що за клуб е това, и съм убеден, че можем да постигнем велики неща заедно”, заяви Мхитарян. “Хенрих отговаря на желанието ни да привличаме играчи, които могат да бъдат за пример на по-младите ни футболисти и които имат техническите качества бързо да се приспособят към Серия “А””, добави спортният директор Джанлука Петраки.

30-годишният арменец стана част от Арсенал през януари 2018 г., като има 9 гола в 59 мача за лондончани.

 

ЧИЧАРИТО СЕ ЗАВЪРНА В ИСПАНСКИЯ ФУТБОЛ

Мексиканският щурмовак Хавиер Ернандес вече официално е футболист на Севиля, след като финализира трансфера си от Уест Хам. За него ще бъде платена сума от 8 млн. евро. Още преди седмица 31-годишният нападател подаде молба да бъде продаден, и клубът я удовлетвори.

Чичарито изкара два пълни сезона в Уест Хам, след като беше закупен от Байер (Леверкузен) за близо 20 млн. евро.

Ернандес има опит по испанските терени, след като изкара един сезон под наем в Реал (Мадрид) – 2014/15 г.

 

ПЕРИШИЧ И ПАВАР ОБРАХА ОВАЦИИТЕ В ТРЕТИЯ МАЧ НА БАЙЕРН

Байерн (Мюнхен) разгроми гостуващия Майнц 05 с 6:1 в среща от третия кръг на Бундеслигата, която ще се запомни със силното представяне на новите попълнения Иван Перишич и Бенжамен Павар. Двамата реализираха по един гол и си асистираха един на друг.

Иначе гостите изненадващо поведоха още в 6-ата минута чрез Жан-Пол Ботиус, но след това баварците обърнаха още до почивката след голове на Павар в 36-ата и на Дейвид Алаба в 45-ата. В 54-ата Перишич покачи на 3:1, в 64-ата се разписа и Кингсли Коман за 4:1, в 78-ата Роберт Левандовски беше точен за 5:1, а три минути след него с попадение се отчете и Алфонсо Дейвис.

В състава на Байерн след травма се завърна Тиаго Алкантара, а място в 11-те нямаше за Серж Гнабри, Корентен Толисо и Томас Мюлер. Последният се появи на по-късен етап и направи две асистенции. Гостите стартираха с двама чисти нападатели в лицето на Карим Онисиво и 19-годишния Йонатан Буркарт, който досега имаше само един мач за първия отбор.

Началото беше неочаквано, тъй като гостуващият отбор поведе в 6-ата минута. Тогава Ронаел Пиер-Габриел напредна по дясното крило и центрира, а в зоната пред Мануел Нойер никой не успя да попречи на Ботиус да засече с глава – 1:0 за Майнц. Баварците обаче не реагираха според очакваното, защото изпитваха големи трудности с организирането на атаките. Чак в 30-ата минута мюнхенци стигнаха до положение, но Иван Перишич го изпусна, след като не уцели вратата. В 32-ата на Нойер се наложи да спасява изстрел по земята на Онисиво. Веднага след това Роберт Левандовски спечели пряк свободен удар в зоната около дъгата на полето на Майнц. Дейвид Алаба го изпълни със силния си ляв крак, но Флориан Мюлер отрази. В 36-ата обаче все пак топката спря в мрежата на гостите. Тогава Перишич центрира и Павар от въздуха реализира красиво за 1:1, като изпълнението му напомни на това от Световното първенство в Русия срещу Аржентина, което беше избрано за гол на Мондиала. В последната минута от редовното време на първата част Левандовски спечели втори фал в опасна близост, като по този начин изкара жълт картон и на втория централен защитник – Александер Хак. От последвалото изпълнение Алаба не даде шанс на Мюлер – 2:1

Третият гол не се забави. Девет минути след подновяването на играта Павар върна асистенцията на Перишич, който с глава реализира за 3:1. В 62-ата Левандовски за малко се размина с дежурния си гол, но в 64-ата Коман все пак покачи на 4:1. Френският национал засече центриране от корнер. В 67-ата Перишич и Коутиньо напуснаха в тандем и бяха заменени от Мюлер и Алфонсо Дейвис. Влизането на Мюлер се оказа силно, защото той направи два голови паса към Левандовски (78′) и Дейвис (81′), които оформиха крайния резултат.

Така шампионите вече имат 7 точки, а Майнц остава без нито една. След паузата Байерн гостива на РБ (Лайпциг), който е безгрешен до момента с 9 точки.

 

НЕЙМАР БИЛ РАЗОЧАРОВАН И ДОРИ БЕСЕН

Неуспехът по време на трансферния прозорец е накарал Неймар да се чувства разочарован и дори бесен, твърди каталунският вестник Sport. Пазарът затвори в понеделник вечерта, а нападателят си остана в Пари Сен Жермен. Цяло лято той се надяваше да се завърне в Барселона, но в крайна сметка нито един вариант по време на преговорите не даде резултат.

От три дни Ней е в Маями с националния отбор на Бразилия и се готви за контролата с Колумбия. Поне от снимките оттам се вижда, че 27-годишният футболист е в настроение.

От началото на сезона той нито веднъж не попадна в групата за мачовете на Пари Сен Жермен и е интересно да видим как ще бъде приет обратно от съотборниците си.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА