ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ИВАЙЛО ЛАЗАРОВ ЩЕ ИГРАЕ ЗА ДУНАВ (РУСЕ); ДУЗПА В КРАЯ ДОНЕСЕ ГОЛЯМА РАДОСТ НА ХОЛАНДИЯ; НАСРИ ОБМИСЛЯ ОФЕРТА ОТ ДУБАЙ; КРООС: МИСЛЯ, ЧЕ 33 Е ДОБРА ВЪЗРАСТ ЗА КРАЙ НА КАРИЕРАТА; СЪВЕТВАТ САЛАХ ДА ПРЕМИНЕ В БАРСЕЛОНА; КАФУ СТАНА ПОСЛАНИК НА МОНДИАЛ 2022; СКОРО НЕЙМАР МОЖЕ ДА НАРУШИ МЪЛЧАНИЕТО СИ; МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ДОГОВОРИ ВТОРОТО СИ НОВО ПОПЪЛНЕНИЕ; В ЮВЕНТУС ПРИТЕСНЕНИ ОТ ЛИПСАТА НА ИНТЕРЕС КЪМ ИГУАИН

0
1181

ИВАЙЛО ЛАЗАРОВ ЩЕ ИГРАЕ ЗА ДУНАВ (РУСЕ)

Ръководството на първодивизионния футболен клуб Дунав (Русе) привлече три нови попълнения. Сред тях е 27-годишният добричлия Ивайло Лазаров, който в продължение на три сезона носеше екипа на Витоша (Бистрица) в Първа професионална лига. С „бистришките тигри” възпитаникът на детско-юношеската школа на Добруджа изигра 52 мача в елитната група и отбеляза 6 гола. Преди това талантливият халф записа над 100 мача в “Б” група с отборите на Добруджа, Дунав (Русе), Черноморец (Балчик) и Витоша.

Русенци подписаха още с централния защитник Михаил Милчев, който също идва от Витоша (Бистрица), както и с руснака Иван Селеменев. 22-годишният Селеменев играе основно като дясно крило. През миналия сезон той записа 3 гола и 1 асистенция в 28 мача за руския третодивизионен Черноморец (Новорусийск).

От началото на подготовката за новия сезон новите попълнения в отбора на Дунав стават шест, след като вече договори с клуба парафираха вратарят Генади Ганев, полузащитникът Фернандо Кавалканте и нападателят Стефан Христов.

ДУЗПА В КРАЯ ДОНЕСЕ ГОЛЯМА РАДОСТ НА ХОЛАНДИЯ

Холандия намери място сред четвъртфиналистите на световното първенство по футбол за жени във Франция. “Оранжевите” победиха с 2:1 Япония, а с най-голяма заслуга за успеха е Лике Мартенс, отбелязала и двата гола за своя тим. Тя откри резултата в 17-ата минута, когато леко отклони топката след центриране от фланга, а кълбото мина между краката на японска футболистка и спря в мрежата. В 43-ата минута Юи Хасегава беше изведена в наказателното поле и елегантно изравни – 1:1. Това беше първият точен удар на Япония в мача, но той се превърна в гол.

В края на двубоя стана много интересно. В 80-ата минута гредата помогна на холандките, а веднага след това и тяхната вратарка Сари ван Веенендал направи важно спасяване. В 89-ата минута Холандия получи дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Саки Кумагай. Мартенс не сбърка и реализира победното попадение.

На четвъртфиналите Холандия ще се изправи срещу отбора на Италия, който се наложи над Китай с 2:0. Точни бяха Валентина Джачинти в 15-ата минута и Аурора Гали в 49-ата.

НАСРИ ОБМИСЛЯ ОФЕРТА ОТ ДУБАЙ

Бившият френски национал Самир Насри е получил изгодна оферта от клуба от Обединените арабски емирства Шабаб Ал Ахли. 32-годишният футболист е свободен агент, след като прекара втората част от миналия сезон в Уест Хам. Голяма част от 2018 г. Насри бе наказан за употреба на допинг и изненадващо получи шанс да се завърне във Висшата лига. Той обаче бе титуляр само в три мача и не успя да възроди кариерата си.

Пред него има варианти, но те не са в големи европейски клубове. От началото на лятото Насри е отхвърлил оферта от френски клуб и от гръцкия Олимпиакос. Предложение от Австралия също е било отказано, тъй като двете страни не се разбрали за заплата на играча.

Има голяма вероятност Насри да приеме офертата на базирания в Дубай Шабаб Ал Ахли, който е готов да му плаща по 4 милиона евро на година. Футболистът е поискал време, за да обмисли предложението, но като цяло бил склонен да замине за Близкия изток.

КРООС: МИСЛЯ, ЧЕ 33 Е ДОБРА ВЪЗРАСТ ЗА КРАЙ НА КАРИЕРАТА

Полузащитникът на Реал (Мадрид) Тони Кроос от доста време повтаря, че не възнамерява да има късна футболна кариера. Този път германският халф говори с конкретни числа. “Мисля, че 33 е добра възраст за край на кариерата”, заяви той в интервю за Sport Bild.

Световният шампион с Германия от 2014 година продължи договора си с „кралския клуб” до 2023-а, когато ще бъде точно на 33 години. “Продължителността на контракта ми беше избрана умишлено. След това ще имам възможност да избера дали искам да правя нещо друго. Мога да ви кажа, че със сигурност няма да играя в САЩ, Китай или Катар”, сподели още Кроос.

СЪВЕТВАТ САЛАХ ДА ПРЕМИНЕ В БАРСЕЛОНА

Легендарният камерунски нападател Самуел Ето’о отправи съвет към египетската звезда Мохамед Салах да продължи кариерата си в Барселона, ако пред него се появи такава възможност. Според Ето’о стилът на игра на каталунците е по-подходящ за него и на “Камп Ноу” Салах ще има възможност да се превърне един от най-добрите футболисти на света. “Реал (Мадрид) ми даде възможност да напусна Африка, но аз знаех, че стилът на Барселона е по-добър за мен. Същото мисля и за Мохамед Салах. Той има шанса да играе в най-доброто първенство в света и трябва да подпише с Барселона. Мо има всичко необходимо, за да е един от най-добрите футболисти в света”, казва камерунецът.

КАФУ СТАНА ПОСЛАНИК НА МОНДИАЛ 2022

Двукратният световен шампион с Бразилия Кафу бе избран за посланик на световното първенство по футбол през 2022 година в Катар. Бившият защитник бе утвърден на почетната позиция на церемония в родния му град Сао Пауло в присъствието на други бивши знаменитости като Шави и Самуел Ето’о. 49-годишният Кафу спечели два пъти световната титла със Селесао – през 1994 и 2002 година.

Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември 2022 година.

СКОРО НЕЙМАР МОЖЕ ДА НАРУШИ МЪЛЧАНИЕТО СИ

Завръщането на Неймар в Барселона изглежда все по-вероятно, след като според информациите нападателят на Пари Сен Жермен е постигнал споразумение с испанския колос. Засега обаче няма нищо официално – нито дори дума от участниците в преговорите. Освен това предстои по-трудното – Барса да убеди френския първенец да продаде звездата си.

Във вчерашните си броеве каталунските вестници Mundo Deportivo и Sport пишат, че Неймар ще запази мълчание по темата най-късно до 8 юли. Това е ден след края на „Копа Америка” и датата за началото на подготовката на ПСЖ. Ако към този момент няма договорка за трансфера му на “Камп Ноу”, бразилецът публично ще изрази желанието си за сделка.

От една страна, Ней не иска да вдига излишен шум в родината си покрай участието на “селесао” на „Копа Америка”, а от друга – той дава още срок на президента на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи да изпълни желанието му, за което се твърди, че той вече го е информирал.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ДОГОВОРИ ВТОРОТО СИ НОВО ПОПЪЛНЕНИЕ

Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас се разбраха за трансфера на Аарън Уан-Бисака. 21-годишният десен бек ще струва на “червените дяволи” 50 милиона паунда (според “Скай спортс” става дума за 45 млн. плюс 5 млн. под формата на бонуси). Младежкият английски национал, който трябва да премине прегледи, ще получава по 80 000 паунда на седмица.

Уан-Бисака ще бъде второто ново попълнение на Оле Гунар Солскяер за това лято след Даниел Джеймс, за когото бяха платени 15 милиона паунда. Десният бек ще бъде четвъртото най-скъпо попълнение на Юнайтед за всички времена. Повече пари клубът плати само за Пол Погба (89 млн.), Ромелу Лукаку (76 млн.) и Анхел Ди Мария (59.7 млн).

В ЮВЕНТУС ПРИТЕСНЕНИ ОТ ЛИПСАТА НА ИНТЕРЕС КЪМ ИГУАИН

Бъдещето на нападателя Гонсало Игуаин остава доста неясно. Футболистът игра последния полусезон под наем в Челси, но сега ще се завърне в Ювентус, след като англичаните предпочетоха да не активират клаузата му за откупуване. По всичко личи обаче, че за него няма място и на “Алианц Стейдиъм” и торинци ще му търсят нов купувач.

Очакваше се, че идването на Маурицио Сари начело на Юве може да даде нов шанс за Игуаин да се докаже с екипа на “бианконерите”. Изглежда обаче и наставникът е стигнал до решнието, че няма да разчита на аржентинеца. В близките дни спортният директор на “Старата госпожа” Фабио Паратичи ще има среща с агента и брат на Игуаин, за да намерят решение на ситуацията.

31-годишният нападател има договор с Ювентус до 2021 година, като заплатата му е 7,5 милиона евро на сезон. В Юве обаче са доста притеснени, че на този етап няма особено голям интерес към Игуаин. Преди време се говореше, че от Рома имат желание да вземат аржентинеца, но сега изглежда, че “вълците” са се насочили към други цели. Запитвания за нападателя има и от китайски отбори, но футболистът няма желание да играе там. Така Игуаин може и да остане на “Алианц Стейдиъм” и да се бори за мястото си в състава, но шансовете му не са големи, особено ако Юве привлече и Мауро Икарди.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST