Фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”

0
560

На 26.05.2022 г. (четвъртък), от 17:30 часа в Регионална библиотека “Дора Габе” ще бъде открита благотворителна фотоизложба “Светите Места на древна Индия през погледа на един приключенец”. Изложбата ще бъде представена от нейния автор  – архитект Веселин Веселинов, от години изучаващ културния и духовен живот на Индия. Веселин Веселинов е архитект (Природосъобразна Архитектура), участник и инициатор в множество проекти и конкурси с екологична, социална и образователна насоченост, включително и съобганизатор на интерактивна доброволческа мисия за извънкласно информиране на деца в сферата на екологична архитектура и устойчиво развитие.

Събитието включва и презентация, с която авторът ще предложи на публиката широка палитра от теми за Йога на Любовта; Киртан: трансценденталният звук; Чайтаня: “златният Аватар”; Майапур: дом на мащабния Ведически планетариум; Традиционно духовно училище, посвещаващо в добродетели; Ведически следи в корените на традиционната българска култура; Киртан: част от нематериалното световно културно наследство на ЮНЕСКО; Джаганнатха Пури: най-голямата кухня в света и божествената вегетарианска храна; Усмивката на Абсолюта: “Ратха Ятра”: най-посещаваният фестивал в света; Вриндавана: свещеното селце с 5000 храма; По стъпките на Лотосовите Нозе: Варшана и хълмът Говардхана; “Розовият” Джайпур: град на победата, храмовете и дворците; Хармонизиране на пространството според древното писание: “Васту Шастра”; Ришикеш: подслон за мъдреци и мистици по поречието на свещената река Ганг; Пътуване в полите на величествените Хималаи; Ведическата духовна система: отречение в монашество и духовен семеен живот; Вечната, всезнаеща и блажена природа на душата и Всевишния.

Вкусване на традиционни сладкиши и музикален акомпанимент очакват гостите на проявата.

Вход: “свободен”!

Всеки, който иска да закупи снимка и да направи дарение за кауза, свързана с децата от светите места: може да го направи по време на презентацията и закриването или да пише директно в събитието https://www.facebook.com/events/823714162351474 !