У НАС – НАКРАТКО

0
1518

У НАС

НАЦИОНАЛНИЯТ изпълнителен комитет на НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Това се заявява в декларация на Националния изпълнителен комитет на ПП НФСБ, изпратена до медиите. От НФСБ изискват от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за някои медийни изяви. В декларацията се отбелязва, че в последните дни за пореден път партията е станала обект на медийни атаки от коалиционния партньор ВМРО, завоалирани, според НФСБ, като фалшива загриженост за  бъдещето на коалицията.

ПРЕМИЕРЪТ Бойко Борисов и министърът на икономиката Емил Караниколов откриха завод за автомобилни части в димитровградското село Крепост. Двамата прерязаха лентата на производствените мощности на американската „Варок Лайтинг системс“ /Warroc Lighting Systems/ – част от индийската „Варок груп“. Производствената мощност на „Варок“ е на площ 30 дка. Застроената площ е 3 дка, с перспектива да бъдат застроени още 5 дка. Първоначално в предприятието ще бъдат назначени 50 работника с намерение персоналът да стигне до 400 души. Предприятието, в което са вложени 8 млн. евро, ще изработва малки осветителни тела за автомобили и двуколесни превозни средства.

АТАКАТА СРЕЩУ МЕН започна, след като поискахме независима експертиза на българските магистрали, коментира пред медиите депутатът от „БСП за България“ и журналист Елена Йончева по повод повдигнатото й обвинение за пране на пари. Тя определи като абсурдни обвиненията, че, работейки за Тв7, в периода 2012-2014 г. е била финансирана по престъпен начин. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за Тв7 за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война, посочи Йончева. „Средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив“, коментира тя. „Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат. Тази атака започна, след като поискахме независима експертиза на българските магистрали“, каза Елена Йончева.

ПОЛИЦАИ от икономическа полиция в 4-то районно в София изнудвали дребни търговци за такса „спокойствие“, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той уточни, че става дума за престъпна група, която изнудвала търговците за дребни такси, но явно те са станали непосилни