Оказа се, че гледането на еротични филми влияе много добре върху интимния живот на нежния пол

Учени от САЩ и Унгария са установили, че гледането на порно филми има положителен ефект върху жените. Резултатите от изследването са публикувани от PsyPost. 

В експеримента участваха 2433 жени от САЩ и Унгария. Всяка от тях била подложена на анонимно проучване за сексуалния й живот. Психолозите искаха да разберат дали редовното гледане на порно влияе върху сексуалната активност: честотата на секса, скоростта на достигане на оргазъм и неговата интензивност и много други.

Първоначално беше известно, че по време на мастурбация порно са гледали предимно зрели жени, които са били в пременопаузален период, жени с тревожни разстройства, лесбийки и бисексуални и полиамури.

Според резултатите от експеримента се оказа, че редовното гледане на порнофилми има положителен ефект върху сексуалния живот на участничките.

Оказа се, че по време на мастурбацията им е по-лесно да постигнат възбуда и оргазъм, а самият оргазъм е по-дълъг и по-ярък в сравнение с тези, които не гледат порно.

Също така беше установено, че по време на секс с партньор, участниците, които редовно гледат порно, е по-лесно да се възбудят и оргазмът не е дошъл толкова бързо.

Изследователите отбелязват, че не са открили връзка между гледането на порно и сексуалното удовлетворение и според изследователите други фактори играят роля в този аспект.

Това проучване обаче опровергава популярния мит, че гледането на порнография е вредно за партньорствата. / jenata.blitz.bg

ОЩЕ НА ТЕМАТА ТАБУ – ПОРНО… /18+/