УЧЕНИЦИ ОТ ДОБРИЧ – С НАГРАДИ ОТ КОНКУРС НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

0
2201

Двама ученици от Добрич получават награди в конкурса за компютърна рисунка на тема “България в Европа: минало, настояще, бъдеще”, обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.
Това са Златомира Стоянова и Момчил Димов от Клуб “Компютър арт” при Младежки център – Добрич с ръководител Деян Костадинов. Те са сред 12-те победители, оценявани от авторитетно жури в състав: проф. д.изк. Петер Цанев – ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии към Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката и проф. Станислав Памукчиев – член на Управителния съвет и секретар на секция „Живопис“ на Съюза на българските художници.

Отличените дигитални творци от Клуб „Компютър арт“ са поканени лично да представят творбите си в изложба в Европейската комисия в Брюксел на 20 февруари, когато еврокомисарят Мария Габриел организира тържество в навечерието на Националния празник на България – 3 март. Дарик радио