УСПЕШНА ГОДИНА ОТЧЕТЕ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА СОНЯ ГЕОРГИЕВА

0
315

 

Отчета за изпълнение на Програмата за управление на Община Добричка за срока на мандата 2019–2023г. за 2022 година представи публично на 17 февруари кметът Соня Георгиева. Тя подчерта, че отчетът е изготвен в изпълнение на изискванията, регламентирани в чл. 44, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

„Необичайна година беше 2022-ра – каза в анонса на изложението си кметът Соня Георгиева. –  Година на повсеместни кризи, на турбуленция във всички сфери на живота. Бюджетът беше приет едва през месец март, а влезе в сила през април… Но въпреки екстремните условия, при които бяхме принудени да работим, благодарение на постигнатото високо ниво на екипност   на общинската администрация, можем да се похвалим, че изпратихме една успешна година…“ Като ключов момент в работата през 2022-ра Соня Георгиева подчерта постигането на финансова стабилност…

Кметът и нейните заместници обстойно изложиха цифри и факти в подкрепа на успешното справяне с трудностите, пред които беше изправена всяка българска община. Подробно беше отчетена и дейността по проекти, както и работата в социалната сфера и в областта на културата. Бяха упоменати много започнати добри начинания, които ще очакват своето финализиране през настоящата година.

Подробно изложение за изпълнението на приоритетните мерки и дейности през отчетния период, в унисон с основните цели на Програмата за управление на Община Добричка за срока на мандата 2019 – 2023 г., можете да намерите в сайта на община Добричка.