УРАГАНЕН ВЯТЪР ВРЪХЛЕТЯ ВНЕЗАПНО БЪЛГАРЕВО

0
1311

 

Мощна буря удари каварненското село Българево в ранния следобед. За кратко край брега се е извил ураганен вятър, придружен с дъжд.
Кадри от бурята бяха публикувани в страницата “Метео-Болканс”. От тях се вижда, че са изпотрошени чадъри и маси на заведения.
По думи на очевидци, бурята е била много силна.
Няма данни за пострадали хора, нанесени са само материални щети.

По-добрият вестник припомня, че на 20 август 2015 г. смерч се изви над Черно море. Тогава наши читатели го заснеха край Тюленово. По това в Шабла се изваляха 53 литра на квадратен метър и бяха създадени проблеми.

На 15 юли 2013 година пък шесторно торнадовръхлята морето пред Дуранкулак. Очевидката Андриана Петрова разказа: „Фуниите бяха шест, беше потресаваща гледката, хората, как да кажа, стъписаха се. Никой не говореше“.

„Около 20 минути бе видимо и после се разпадна. Дойде от север, от Румъния“, каза друг очевидец. Местни възрастни фермери си спомнят, че преди десетина години са забелязани подобно явление. „И тогава дойде от Румъния, после задуха много силен вятър и заваля пороен дъжд, разсипа реколтата“, каза пък дядо Петър, който гледа малка нива с пипер.

Смерч е имало и в Добрич през 30-те години на миналия век. Тогава е повдигнал дете в района на бившето кино „Добрич“, после го е стоварил на улицата и го е убил. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST