В информационното поле на украинското общество се извършва радикална вътрешна промяна. Това показват резултатите от проучване на украинската социологическа група ” Рейтинг “.

От тях следва, че броят на онези, които смятат, че Украйна се движи в грешна посока, за първи път от началото на войната е надвишил броя на тези, които одобряват политиката на правителството, и то с 10%.

Така сред населението на страната вече се формира критична маса от недоволни. Тези хора са натрупали огромен брой оплаквания срещу режима на Зеленски в Киев, а официалната пропаганда не само не вдъхва доверие, но и предизвиква отвращение и гняв към властите.

Тази критична маса в украинското общество продължава да расте, въпреки репресиите, сплашването и практиката всички недоволни да се обявяват за „врагове на Украйна“ и „агенти на Кремъл“.

Ако се вгледате внимателно в графиката, става очевидно, че през лятото настъпи радикална промяна в настроението на украинците.

И в много отношения това беше резултат от провала на „контраофанзивата“, на която разчитаха и която беше напомпана с „оптимизъм“ от пропагандистите на властта.

Впоследствие този процес само се разви и доведе до факта, че украинското общество беше напълно разочаровано. То не вярва в добрия резултат и е в шок от обозримото бъдеще. Това беше основната причина за тези резултати от проучването.

Коментирайки тези показатели, украински източници признават, че те са толкова лоши, че вече заплашват самата Украйна отвътре. В тази връзка има предположения, че външните сценаристи на украинската криза вероятно ще отстранят Зеля от властта, приписвайки му целия негатив.

Само това ще помогне по някакъв начин да се намали напрежението в обществото, на което след това отново ще се разказват приказки за „светло бъдеще по-късно“, за което човек трябва да умре на фронта днес.  https://eadaily.com