• Село Работино преминава под руски контрол. Стратегическото му значение за украинските въоръжени сили е загубено. Експертите назовават нови насоки за развитие на руските въоръжени сили.

Водещите руски медии съобщават, че Работино е преминало под контрола на руската армия. Съобщават също и за ожесточени боеве.

Преди ден военният кореспондент Юрий Котенок съобщи подробности за битките в своя канал в Telegram.

„Щурмовите части на руските въоръжени сили окупираха центъра на селото. (населено място – бел. NSN) Работино в посока Запорожие “, написа той, отбелязвайки квадрат на картата на района.

И още: “Селището Работино, Запорожка област, няма стратегическо значение, но остава символ на победата за Украйна, а сега е напълно разрушено. Това заяви лидерът на запорожското обществено движение „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов в интервю за NSN .

Военният експерт Алексей Подберезкин в разговор с NSN каза, че за руските войски днес е по-изгодно да концентрират сили на юг, за да отрежат Николаев и Одеса и да лишат Киев от пристанища и нови доставки на оръжие.

„Има само една причина: трябва да отрежем Николаев и Одеса. Украйна ще бъде откъсната от черноморските пристанища и от границата с Румъния. Това е от голямо значение, защото доставките и логистиката веднага ще се сринат. Стратегическата заплаха за нашия юг и Крим ще бъде премахната, защото Крим и Запорожие сега се обстрелват от района на Одеса. Това е най-печелившата и перспективна посока “ , заключи събеседникът на NSN .

ПО-РАНО СТАНА ИЗВЕСТНО, ЧЕ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА УКРАЙНА (ВСУ) ЩЕ ПОДГОТВЯТ НОВО КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ. ТОВА ЗАЯВИ УКРАИНСКИЯТ ЛИДЕР ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИ В ИНТЕРВЮ ЗА FOX NEWS. СПОРЕД НЕГО УКРАЙНА „ЩЕ ПРОДЪЛЖИ СВОЯТА ИСТОРИЯ В ЧЕРНО МОРЕ“. ЗЕЛЕНСКИ НАРЕЧЕ ВОЕННАТА КАМПАНИЯ „ГОЛЯМО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“ ЗА КИЕВ ПОРАДИ НЕРАВЕНСТВОТО НА СИЛИТЕ, ОТБЕЛЯЗВА TELEGRAM КАНАЛЪТ „РАДИОТОЧКА НСН“ .