УВЕЛИЧИХА ЦЕНИТЕ НА УСЛУГИТЕ В ЗООПАРКА В ДОБРИЧ

0
1671

Общинските съветници в Добрич гласуваха поскъпване на цените на услугите в Центъра за защита на природата и животните. Мотивите за увеличението са повишените разходи за издръжка на животните.

Семейната карта за целогодишни посещения в Центъра за защита на природата и животните вече ще струва 34 лева, срещу 20 лева по-рано. Таксата за петдневното лятно Зелено училище се вдига от 15 на 25 лева. Разходката с „Еко кола”, която досега струваше 50 стотинки на час, вече ще е 3 лева на час. От 50 на 90 ст. на човек се променя таксата за групови посещения от над 10 души. Ползването на кът за организиран пикник вече няма да е 10, а 24 лева. Премахват се и някои от атракциите – разходка с пони, алпака или лама. Беседите за туристите от по 2, 5 и 10 лева, стават 10 лева на български и 15 лева на чужд език. Отпада безплатният вход за гражданите всеки вторник. Свободният достъп остава в сила само в дните на всички национални празници, в Деня на град Добрич – 25 септември, и на 1 юни – Международният ден на детето. Запазва се размерът на таксата за вход на възрастни от 2 лв. и на ученици, студенти и пенсионери  от 1 лв. Безплатен остава входът за деца под 7 години и лица с увреждания.

В Центъра за защита на природата и животните в Добрич предстои да се реализира проект за партньорство с швейцарското сдружение „Про Зоо Добрич” – Шафхаузен. Проектът е на стойност 30 000 швейцарски франка и предвижда подобряване на инфраструктурата, обновяване на оградата на бизоните, обновяване на настилките, както и старт на водопада на мечките, обясни директорът на зоопарка Християн Христов. НДТ