Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с убийство на жена, извършено на 10 март в частен дом в добричкото село Плачи дол.

В следобедните часове вчера, при посещение в дома на роднини, жена се натъква на безжизненото тяло на 78-годишната си свекърва. Незабавно на мястото е изпратен екип от разследващи, които установяват, че възрастната жена е станала жертва на тежко криминално престъпление.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, както и съдебно – психиатрична и психологична експертиза, тъй като има данни за здравословен проблем на съпруга на жертвата. 81-годишният И.Х. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

С оглед заключението на вещите лица ще бъде преценено дали да се внесе искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия или да се приложат мерки по Закона за здравето спрямо него.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич и към момента текат действия по разследване на тежкото деяние, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се. НДТ