Турнир по прескачане на препятствия се проведе в Шабла

0
495

След повече от 30 години в града ни отново се чу конски тропот.
На 2 юни – празникът на Шабла, пред УПК се проведе турнир по прескачане на препятствия за купите на кмета на община Шабла.
Организатори на събитието бяха община Шабла и Българската федерация по конен спорт (БФКС).
Участниците в турнира бяха оценявани от Васил Добрев (Г.Тошево) – председател на журито, Йордан Трифонов (Добрич), Бойко Найденов от БФКС и Камелина Георгиева (Г. Тошево).
Кметът на общината Мариян Жечев имаше честта да открие турнира и да обяви надпреварата в първата дисциплина, а именно Х паркура за деца до 90 см. При децата купата отиде при Габриела Димитрова и нейната „Сарагоса“.
В категория „деца и любители до 90 см. и коне на възраст до 4 години“ със злато се окичиха Богдан Димитров от Варна и младият състезател на „Кабиюк“ Шумен, Йордан Йорданов. При прескачането на 100 см. препятствия отново купата отиде при жокея Йордан Йорданов от „Кабиюк“ Шумен. Павлин Димитров и неговата „Академия“ бяха отличени при прескачанията на 110 – 120 см., следван от младата дама Летисия Димитрова от шуменския клуб и трети остана Чавдар Чернев от Българево.
Четирима бяха смелчаците, които се включиха в надскачането, започващо от 120 см. и достигнало 160 см. Тук купата отиде при Добромир Петров от Шумен.
По възрастните от нашите читатели помнят заслугите на наши съграждани в конния спорт. На турнира бяха отличени с плакет „майстори на спорта“ четирима шабленци: Панайот Панайотов, Андон Костадинов, Георги Тодоров и Иво Иванов.
„За турнира са се записали 16 участника с 14 коня от Българево, Каварна, Варна , Шумен и Русе. Забелязва се липсата на изявени състезатели, които имат участия извън България или са възпрепятствани по други причини. За нас от БФКС е радостно, че Димитър Павлов от Българево възражда традициите на конния спорт във вашия край.“ – каза за Васил Добрев.