Жена и две деца са откарани в болница след ПТП на АМ “Хемус” край Шумен в посока Варна. От пресцентъра на ОДМВР съобщават, че сигнал за произшествието е приет в 15:43.  Съобщено било, че са се ударили два леки автомобила. На място били пратени екипи на полиция, пожарна и Спешна помощ.  Изяснено било, че 31-годишна шофьорка с Фиат с варненска регистрация, с две деца в колата, застига на магистралата лек автомобил Мерцедес също с варненска регистрация и го удря.  Жената загубила контрол, ударила се в мантинелата и се преобърнала в канавка. Мерцедесът, управляван от 71-годишен мъж, се завъртял на пътното платно. В МБАЛ Шумен за преглед са откарани жената и две деца на година и половина и на шест годинки, които са контактни.

********

Състоянието на 12-годишното момче, което беше блъснато от автобус в столичния квартал “Младост 3”, остава тежко. От “Пирогов” заявиха, че момчето е настанено в реанимация и му предстоят множество операции, предава БНТ. Шофьорът на автобус 314 е блъснал 12-годишното момче, докато е пресичало на пешеходна пътека, бутайки тротинетката си. Завивайки на зелен светофар служителят на градския транспорт е натиснал спирачки, но въпреки това не успял да избегне удара. Изпитваше неистови болки и крещеше. Това, което видях, беше ужасяващо. Не съм спал цяла вечер, заяви Златко Желев, свидетел на инцидента. 12-годишното дете е откарано с тежки травми в “Пирогов”, където лекарите продължават да се борят за живота му. Според пътни експерти, момчето е спазило всички правила за безопасност, тъй като не се е возило на тротинетката, докато пресича. Случаят обаче отново напомня за нуждата от ясен регламент за безопасност при този вид транспорт. Тук е мястото да кажем на народните представители да се забързат и да приемат окончателно тези промени в закона за движение по пътищата, заяви Владимир Тодоров, Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Ако предложените промени бъдат приети, електрическите тротинетки ще се движат възможно най-вдясно на пътното платно, светлините и светлоотразителните елементи ще са задължителни, както и каската до 18 години. Максималната скорост, с която ще могат да се карат, е 25 км/ч., а минималната възраст на водачите на тротинетки трябва да е 14 години.

********

В 04:10 чaca нa 15 юни в дeжурнaтa чacт нa РУ – Ceвлиeвo e пoлучeн cигнaл зa пътнoтрaнcпoртнo прoизшecтвиe. Тoвa cъoбщихa oт OДМВР-Гaбрoвo. Пo първoнaчaлни дaнни, инцидeнтa e възникнaл нa кръcтoвищe c кръгoвo движeниe в рaйoнa нa улицитe „Никoлa Д. Пeткoв“ и „Мaрин Пoпoв“ в Ceвлиeвo. При движeниe пo улицa „Мaрин Пoпoв“, мoтoрнo прeвoзнo cрeдcтвo – лeк aвтoмoбил, упрaвлявaн oт  20-гoдишeн нeпрaвocпocoбeн вoдaч, житeл нa ceлo Бaтoшeвo, прecичa зaтрeвeнaтa плoщ нa кръcтoвищeтo, и ce удря в cтeнa нa търгoвcки oбeкт. Вcлeдcтвиe нa удaрa e пocтрaдaл вoдaчът нa мoтoрнoтo прeвoзнo cрeдcтвo. Тoй e нacтaнeн зa лeчeниe в МБAЛ „Тoтa Вeнкoвa“ в Гaбрoвo c пoлитрaвми пo тялoтo, c oпacнocт зa живoтa. Нa мecтoпрoизшecтвиeтo e извършeн oглeд и e oбрaзувaнo дocъдeбнo прoизвoдcтвo. Причинитe и мeхaнизмa нa възниквaнe нa пътнoтрaнcпoртнoтo прoизшecтвиe ce рaзcлeдвaт пoд нaдзoрa нa Рaйoннa прoкурaтурa – Ceвлиeвo.

https://blitz.bg