Трио „Ы“ с концерт в Добрич

0
892
След успешното си участие в полуфинала на телевизионното предаване „България търси талант”, Трио „Ы“ ще зарадва почитателите на руската музика с концертно турне в страната, осъществявано с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
В Добрич те ще се представят на 9 юни, сряда от 18.00 часа пред Музея в Градски парк „Свети Георги“ с музикален спектакъл „Обединени в музиката“.
Трите момичета Елеонора Лонтова, Златина Тодорова и Марина Драгомирецкая опитват да вдъхнат живот на красива, но позабравена музика – руската. Идеята за създаването на триото е спонтанна, но бързо изграждат постоянно нарастващ репертоар от класическата руска естрада, руски цигански романси, военни песни, кабаретна, филмова и детска музика. Вокален педагог и музикален продуцент на Триото е Даниела Станкова, а дизайнът и изработката на костюмите са дело на Бойка Драгомирецкая.
В концерта участват и Самуел Ефтимов – пиано; Щерион Пилидов – китара; Юрий Божинов – бас балалайка. Както и струнен квартет „Street Quartet” в състав: Веселин Димитров – цигулка; Милен Максимов – цигулка; Христо Аролски – виола; Петър Кушлев – виолончело.
Заповядайте в лятната привечер да се насладим на завладяващата им енергия