Инцидентът е станал в събота вечерта в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк”

Четирима души, от които трима са български граждани, бяха застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли. Пета жертва се бори за живота си в болница.

„Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго”, потвърди пред NOVA Иван Анчев, генерален консул на България в американския град.

„Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж”, обясни Анчев. „Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ”.

Генералният консул на България в Чикаго посочи, че вероятно става въпрос за битово убийство, породено от психическото състояние на извършителя. „Той е задържан, не е българин”.

Инцидентът е станал в събота около 17:30 в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго.

Според полицията убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години.

В събота вечерта мъжът излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи, които тъкмо вечеряли, след което открил стрелба.

После се качил на третия етаж на сградата, където се скарал с жена, живееща там и стрелял по нея.

Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена на около 40 години и мъж на около 45 години. Всички са починали от огнестрелни рани. Друга жена е в критично състояние и се бори за живота си в местна болница. Задържаният е използвал личния си пистолет при стрелбата.

От началото на годината в Чикаго има над 400 убийства.

https://www.vesti.bg