Тази вечер добричлии излязоха за трети път на протест в центъра на града и пред офиса на ГЕРБ с искания за оставка на правителството и главния прокурор. Този път те бяха значително повече. Протестиращите отново потвърдиха исканията си за премахване на мутрите и мафията сред висшите етажи на властта. Младите хора искат смяна на досегашната система, която през 30-те години демокрация е доказала ограбване на държавата и огромна част от народа. Искат справедлива съдебна система, законите да важат и се прилагат еднакво за всички. Те искат да останат в България, но тук да имат възможност за достоен труд и справедливо заплащане, както и подпомагане от държавата за начало на собствен бизнес. С всеки ден изискванията им към управляващите се разширяват. Например, най-после да се сложи край на партийните назначения, най-често с “верни” на партията некадърни хора, които оглавяват и превземат държавните и общински институции, а в същото време талантливи млади хора биват изхвърляни извън борда.

Младите коментираха поста на посолството на САЩ във фейсбук като подкрепа за свободата на протеста им.

Протестът премина мирно и без ексцесии. С потвърждаване, че утре отново ще има протест. Вдигани бяха много лозунги за оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев.

Протестиращите демонстрираха уважение към служителите на реда.

НДТ

 

 

И тази вечер добричлии излязоха на протест с основни искания за оставки на правителството и главния прокурор, за смяна на системата, за по-справедлив живот, за достойно настояще и бъдеще на младите хора и родителите им.

Gepostet von Димитър Дяков Дуков am Dienstag, 14. Juli 2020

НА ПРОТЕСТИТЕ ПОСТОЯННО СЕ ГОВОРИ ЗА “ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА”. НЕКА ГИ ВИДИМ: