Трета жертва на шофьора Любомир Трайков – почина и жената, която беше в кома

0
678

Жертвите на тежката катастрофа, станала на 18 ноември (петък) около 1.20 часа през нощта на бул. „Руски“ в Пловдив, станаха три, след като в понеделник почина 23-годишната Полина Караиванова. Смъртта е настъпила заради тежките травми и коматозното състояние на младото момиче, съобщиха от Университетска болница „Свети Георги“. Полина се возила на задната седалка заедно с приятеля си Димитър, племенник на шофьора на пежото-ковчег Атанас Ламджиев. 46-годишният мъж загина на място при кървавото мелле заедно с 44-годишната си колежка Виолета Стоянова.

За 29 ноември (вторник) е насрочено заседанието на Пловдивския апелативен съд, който ще разгледа протеста на Окръжна прокуратура срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което спрямо обвиняемия Любомир Трайков е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 15 000 лв. 26-годишният мъж е обвинен за това, че на 18 ноември около 1,20 ч. на кръстовището на бул.“Руски“ и ул. „Генерал Данаил Николаев“ при управление на лек автомобил „Ауди А7“ в пияно състояние е причинил смъртта на 3 лица и телесни повреди на още едно, пътували в „Пежо 405“. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.
Очаква се пред Съдебната палата в Пловдив да се съберат роднини и приятели на жертвите, които настояват на провинилия се шофьор да бъде наложена най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и за ефективни присъди за убийците на пътя и промени в законодателството в тази посока. https://trud.bg