Трагедия: Две момиченца загинаха заради развален радиатор (ВИДЕО)

0
810

Майката на бебетата ги заварила в безпомощно състояние

 

Истинска трагедия се случи в Ню Йорк, когато две момиченца загинаха заради развален радиатор. Бащата е приспивал 2-годишната Ибанез и 1-годишната Скайли и излязъл от апартамента, а преди това само включил отоплението. Майката на момичетата стигнала у дома след няколко часа, но, когато влязла в стаята, заварила помещението, изпълнено с гореща пара, а децата не давали признаци на живот. Момичетата веднага били откарани в болница, но лекарите там само констатирали тяхната смърт.

Семейството Емброуз живяло в апартамент, който е част от градските власти за бездомните. Тази програма позволява на бедните семейства да живеят в частни къщи и апартаменти, а властите в Ню Йорк плащат наема.

За съжаление трагедията можело да се избегне, ако някой от компетентните органи навреме реагирал на многобройните жалби на наемателите в тази сграда. Съседите на семейството Емброуз потвърдиха, че всички в тази сграда са имали проблеми с отоплението и че наемателите няколко пъти се оплаквали заради гнили радиатори.

“Често от радиаторите излиза толкова много пара, която мокри стените. Толкова пара се събира, че понякога е невъзможно да се види нещо в стаята”, казва една от жителките, цитирана от mkd-news.

Съседите на семейството са шокирани от съдбата на любимите им момичета.

“Наричахме ги ​​Дисни дечица, защото майка им ги обличаше в много сладки дрехи. Имаха сини очи и руса коса и буквално изглеждаха като от някоя приказка. Всеки път, когато видех тези момичета, започнах да се усмихвам”, казва съседка на семейството. http://www.blitz.bg