ТОПЪЛ ОБЯД ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ В ОБЩИНА КРУШАРИ

0
680

От 15 март,  дни след обявяването на извънредното положение в България, община Крушари организира и започна изхранването на осемдесет човека от цялата община. В целевата група топъл обяд получават лица с увреждания, възрастни и самотно живеещи стари хора, семейства в тежък социален риск, предпоставен от въведените ограничителни мерки. Като приоритетна група са включени възрастни хора от населени места, в които няма магазини за хранителни стоки, автобусните линии са спрени и хората са буквално са изолирани от света.  Доставяната ежедневно храна включва топла супа и основно ястие. Средствата, необходими за реализирането на първата по мащабите си хуманитарна инициатива, в която са ангажирани кметове, общинска администрация, персонал на Домашен социален патронаж, е финансирана изцяло от собствени приходи на община Крушари.

От собствени приходи се финансират и Великденски пакети, които от днес ще получат двеста семейства от община Крушари. Идеята на кмета на община Крушари, г-н Илхан Мюстеджеб, е празникът да се усети от всички. В тези особени за целия свят дни на изолация и ограничени контакти  възрастните, самотните, болни и немощни хора, повече от всичко се нуждаят от подкрепа, от усещането за общност и грижа.

Хранителните пакети са изпратени във всички населени места от община Крушари, като получателите им са самотно живеещи стари хора, деца и възрастни с увреждания, хора с много ниски или без всякакви доходи. В пакетите са включени основни хранителни продукти – брашно, захар, ориз, макарони, олио, козунак.

Общинското ръководство се надява с посланието „Нека винаги носим човещината в сърцето си“,  малкият жест да успее да зарадва и внесе надежда в домовете на най-нуждаещите се хора от община Крушари.

Димитрина ПЕТРОВА