Чудесно представяне на българския атлет Тодор Михалев в квалификацията по модерен петобой от програмата на Световната купа за мъже, която се провежда в курортен комплекс Албена. Михалев успя да победи конкуренцията в лицето на 57 състезатели от 23 държави и се класира за полуфиналите в петък с първо време и общ резултат от 1164 точки. За съжаление другите ни представители при мъжете  Денис Колев, Любомир Германов, Радослав Христов, Емил Грозданов, Радослав Стойчев и Александър Върбанов не успяха да попаднат сред първите 36 състезатели и отпаднаха в квалификационните серии.

Вчера при жените младите ни надежди Димана Стефанова, Кристина Денина, Теодора Маринова и Никол Иванова също не стигнаха до полуфиналите, но за тях това беше първо голямо международно участие сред елита на световния модерен петобой. Въпреки това и четирите оставиха добри впечатления с представянето си и заслужиха аплодисментите на специалисти и публика.

По-рано днес в Албена пристигна президентът на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шорман, който остана очарован от изградените съоръжения и лично благодари на организационния комитет воден от председателя на родната централа Камелия Александрова.  Най-интересен се очертава съботния ден (14 май), когато ще бъдат финалите при мъжете и жените в петте дисциплини – плуване, фехтовка, конна езда, бягане и стрелба. В неделя е микс щафетата , а достъпа на публика до състезанията в курортния комплекс е безплатен до края на Световната купа. https://sportal.bg