Тодоровден – Конски Великден в с.Малка Смолница, Община Добричка

0
81

Турнир по конен спорт – скачане на препятствия и надскачане за наградата на кмета на Община Добричка ще се проведе на Тодоровден на хиподрума край конна база Малка Смолница.

Тази година Конският Великден се пада на 23 март, събота. Надпреварата ще започне в 10 часа. Предвидени са три паркура – първият е за начинаещи жокеи и е с височина на препятствията до 90 см. Препятствията във втория  паркур ще са  високи до 120 см, а третият паркур е за майстори, като при него височината на препятствията ще е 130 и 140 см.

Атракцията на турнира ще е надскачане за наградата на кмета, като стартовата височина ще бъде 120 см. За всяка една от дисциплините са предвидени възпоменателни купи и парични награди. Със специален плакет ще бъде удостоен най-младият сред участниците.

Очакванията на организаторите са в състезанието да се включат жокеи и коне не само от района на област Добрич.

За първи път тази година цялостната организация на състезанието, което се провежда традиционно от 1981 г. насам със само две изключения ( през 2021 г. заради Ковид-пандемията и през 2022 г. заради лоши метеорологични условия),  се осъществява от общинската администрация, а не от кметството на с.Малка Смолница. Средствата за обезпечаване на състезанието също са подсигурени от бюджета на Община Добричка.

Желаещите да извършват търговска дейност по време на надпреварата в Малка Смолница следва да подадат заявление в Община Добричка на адрес: гр.Добрич, ул.“Независимост“№20, стая 105 в срок до 18 март, включително.