Трима младежи от Добрич спонтанно заформиха Тимуровска команда в наши дни и дейността им бързо намери последователи в цялата страна. Инициативата е на 20-годишния Сашко Борисов, който публикува в групите, свързани с Добрич, следното съобщение. „Аз и двама мои приятели с радост и кеф бихме помогнали на някое семейство да си прибере дървата. Баба и дядо или на сама майка, няма значение. Пишете ми на лично и не се срамувайте. БЕЗПЛАТНО.”

Идеята му дошла, след като видял как двама възрастни прибират дървата си сами. Станало му мъчно, че ще им трябва много време, защото дървата били много. Отишъл и им помогнал. След това решил да помогне и на други и постнал съобщението във Facebook. Към идеята му се присъединили и двама негови приятели.

До момента само една възрастна жена ги е потърсила, за да помогнат на нейна съседка в квартал „Дружба”. Тримата младежи отново помогнали. Благородното им дело бързо намери последователи в цялата страна. Самият Сашко признава, че не е очаквал такъв широк отзвук. От цялата страна му пишат и го поздравяват, споделят, че са се вдъхновили от идеята му и вече правят същото. „Пишат ми от Пловдив! Варна! Бургас! София! Велико Търново! Дори и от Одринци и Генерал Тошево! Много хора ни подкрепят за това, което правим, изпращат ми звукозаписи, как са се вдъхновили от нас и правят същото. Благодаря още веднъж! Поклон! Изглежда е заразно!“, сподели Сашко.

Сърцатите младежи ще се отзоват на всеки, който има нужда от помощ в Добрич и който се свърже чрез профилa на Sashko Borisow във Facebook. НДТ