ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ В МЛАДЕНОВЕЦ Осем загинали, 13 ранени – Издирването на терориста продължава

0
421

Както “Новости” научи, осем души бяха убити и тринадесет бяха ранени при терористичен акт в Младеновац в нощта между четвъртък и петък. Седем са в критично състояние. Стрелял е с автомат и пистолет. Първо, на едно място, той излезе от колата, в която беше, и стреля в група хора, седнали около лагерен огън за пикник. След това продължи кървавия си пир. Върна се до колата, дойде на друга позиция на няколко километра и излезе от колата и застреля четирима души, които оправяха портата на двора и накрая се върна в колата. Той отишъл с колата до центъра на село Дъбона и отново стрелял. Там уби двама души. Недежурният полицай и сестра му. След това убиецът избяга и към този момент над 600 служители на МВР го издирват. Ангажирани са служители на сектор „Криминална полиция“, жандармерия, спецотряд за терористи и хеликоптер. След това членове от различни организационни звена на полицейската администрация за град Белград, полицейската администрация в Смедерево, регионалните полицейски участъци, служебните полицейски кучета. Има и дронове и телевизионни камери. Задействан е целият ресурс на МВР. Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич е на място от 23:15 часа снощи. Той подкрепя членовете на МВР и оцени това осемкратно убийство като терористичен акт.

07.03 Издирването на убиеца продължава
Според репортери на “Новости” полицията продължава да претърсва селата Дъбоно и Варовница. Убиецът все още не е арестуван, а автобуси не пътуват нито до Младеновац, нито до Белград.

Нещастните родители Зорица и Саша П., трагично убитите брат и сестра, са усмирени от полицая и задържани, докато ридаят и искат да видят децата. Шокиращ е и фактът, че телата на убитите М.П. и K.P все още на път.

Уж криминалисти ще приключват сделката, но агонията на родителите е смразяваща.

Роднини и съседи ги молят да отидат до къщата им, която е на около половин километър от центъра на селото, но те отказват. Както съобщава наш репортер, те говорят какво ще прави къщата, когато няма деца.

04.00 Сестрата на полицай е убита
При стрелбата, извършена тази вечер в Младеновац, в селата Мало Орашие и Дубона, бяха убити осем души, а сред жертвите бяха полицаят М.П. (21) и по-малката му сестра К.П.

03.20 Издирването продължава
Както научава “Новости”, в издирването на терориста участват над 600 служители на МВР.

02.30 Болезнен плач на бащата на една от жертвите на тероризма край Младеновац
На мястото на стрелбата пристигнаха и близки на убитите, чиито ридания пронизаха нощта.

– Я, какъв ми е животът, ще се самоубия – вайка се бащата на една от жертвите на кръвопролитието.

02.13 – ПОЛИЦИЯТА ПУСКА КУЧЕТАТА: Търси се терорист
Членове на спецотряда пуснаха кучетата, за да открият нападателя.

02.10 Гашич: Това е терористичен акт
Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич оцени тази вечер стрелбата в Младеновац като терористичен акт.

Полицай (20) и сестра му бяха убити в кървав пир, започнат от Урош Б. (21) в село Дубона близо до Младеновац. Все още не е известен точният брой на ранените при това клане.

02.00 Кръвопролития в Младеновац Извънредни новини на регионални и световни медии
Регионалните и световни медии гръмнаха с новината за новото масово убийство, което се случи снощи в Младеновац.

01.56 МВР на крак – вдигнати и термовизионни дронове
Всички специални части на МУП са на място – SAJ, бригада, жандармерия, хеликоптери, членове на полицейските управления в Белград и Смедерево. Има и ЛПС, монтирани са и термовизионни дронове.

1.40 Ранен в критично състояние
Както научихме, седем ранени са в критично състояние. В момента в операционните са шестима души. Една операция е извършена и пациентът е без опасност за живота.

Министерството на здравеопазването изпрати спешен призив към всички граждани да дарят кръв, която е необходима за ранените при клането, което се случи тази вечер в Младеновац.

01.17 Разстроени жители
Местните са все по-развълнувани, а възмущението и гнева им кипнали, когато пристигнала новината, че младият Д. Т. е починал от нараняванията си на път за спешното.

01.11 Голям брой полиция в селото
В тези моменти в центъра на Дъбона пристига жандармерия, въоръжена с дълги тръби.

00.12 Третият пострадал от стрелбата почина от нараняванията си
По неофициална информация конфликтът с убиеца е започнал от Дъбона. Той се скарал с няколко души, след което се прибрал и се върнал с автомат и открил огън.

00.09 Голям брой хора в спешното отделение в Младеновац
Голям брой младовци се събраха в сградата на Спешна помощ в града.

Полицията в Младеновац вече е затворила всички кръстовища към селото, където е извършено престъплението, а както научаваме, полицията е обградила убиеца.

00:00 Убитият полицай и сестра му
Според “Новости” при стрелбата в Младеново са убити служител на МВР и сестра му.

https://www.novosti.rs/