Тази вечер гледайте мистична Черна Луна! Мощно явление, бележещо шанс за ново начало

0
479

На 19 май в 18:53 ч. българско време ще изгрее Черна луна във фиксирания земен знак на Телеца. Наричана от някои астролози и вещици още „Тъмна луна“ или дори „Луна на Лилит“, Черната луна се счита за мощно явление, защото бележи момент, в който получаваме шанс за ново начало, разказват от Elite Daily.

Ето и какво е значението на това явление и как може да го използвате в своя полза:

Най-разпространеното и широко прието определение за Черна луна е второ поред новолуние, което се случва в един календарен месец. По същество тя е обратното на Синята луна. Тъй като луната се отдава на малко повече време „насаме“, месецът има тъмни небеса за повече време от обикновено. Явлението е сравнително рядко и се случва само веднъж на всеки 29 месеца.

Според астрологията Черната Луна изважда наяве най-мрачните ни чувства и най-страшните ни опасения – всичко, което крием и предпочитаме да продължим да избягваме. Това е време, в което може да настъпи драма, тъй като всякакви емоции от негативния спектър като завист, омраза и отмъщение ще стоят на повърхността на всичко.

През това време е препоръчително да бъдем търпеливи и да обмислим нещо повторно преди да предприемем рисковани действия. Тези нелицеприятни емоции са продукт на болка и ако ги прегърнем с пълна сила, те само ще породят повече болка. Трябва обаче да се освободим от тях, а Черната луна помага с процеса на пречистване.

Някои астролози също вярват, че Черната луна ще извади на преден план всичките ни противоположни качества – както е описано в концепция, наречена „анима“ от Карл Г. Юнг. Така че по всяка вероятност това ще бъде момент на изненади. Тъй като Черната луна на 19 май ще бъде в Телец, може да бъде изключително полезно да обмислите къде се намира този знак сред 12-те астрологични домове на вашата рождена карта – така ще разберете по какъв начин може да бъдете засегнати.

Помнете и взимайте предвид промените, които изпитвате сега. Въпреки че промяната често може да бъде плашеща, особено когато се случва в знак, който не е голям неин фен), тя е изключително необходима за вашето лично израстване. Не забравяйте да използвате тази Черна Луна като време да презаредите батериите си и да помислите върху растежа, който започва за вас. https://epicenter.bg/

Ягодова Луна