СЪДЯТ УБИЕЦ НА ЛЮБОВНИКА НА ЖЕНА СИ

0
812

 

Готов е обвинителния акт срещу 54-годишния Иван Ж., който уби миналата година любовника на жена си Румен Райчев. От Апелативна прокуратура – Варна съобщават, че престъплението е извършено в състояние на силно раздразнение, по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Обвинението е по член 118, във връзка с член 116, ал. 1, т. 6 от НК. Тежкото криминално деяние било предизвикано от убития Румен Райчев, който бил приятел на семейството.

Въпреки приятелството между двамата мъже, от години жертвата и съпругата на подсъдимия поддържали интимни отношения. На 31 октомври 2018 г. двамата си уговорили среща, за да правят секс. Румен взел съпругата на подсъдимия от автобусна спирка и се отправили извън града. По случайност Иван минавал в другото платно и видял, че жена му се качва в колата на семейния им приятел. Това му се видяло странно, усъмнил се, че двамата имат връзка и решил да ги проследи.

Открил прелюбодейците в автомобила на Румен в най-неподходящия момент. Отворил предната врата, видял нож, взел го и започнал да реже гумите на колата, за да не могат да избягат. Румен излязъл от колата, извадил от багажника бухалка и ударил Иван в главата, след това го ритал в слабините.

Когато схватката приключила, Иван успял да издърпа сапа от ръцете на Румен, който влязъл в колата и се заключил. Иван започнал да чупи стъклата на колата. Жертвата успяла да избяга. Бил настигнат от подсъдимия, който му нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници. Виновната съпруга през цялото време стояла на задната седалка, като чувала репликите, които двамата мъже си разменяли, молбите на Румен и изразеното съжаление за станалото. След това двамата съпрузи се качили в семейния автомобил и се прибрали.

Тялото на мъртвия Румен било намерено от случаен минувач на 19 ноември 2018 г., двадесет дни след престъплението. Назначените експертизи и действията по разследването  открили извършителя на убийството. По кора на дърво в местността експертите открили кръв, чието ДНК принадлежи на подсъдимия Иван.

Причина за смъртта на жертвата, според експертизата, е причинена гръдна и черепно-мозъчна травма. Умирайки, Румен е изпитал ужаса на случващото се с него. Множеството счупвания на ребрата са обусловили значителния интензитет на болката и страданията му за сравнително дълъг времеви период, за това убийството е с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Убийството било извършено в състояние на силно раздразнение, причинено както от ударите на Румен по подсъдимия, така и от изневярата, която накърнила честта и достойнството на 54-годишния Иван Ж., се сочи в изготвената по делото комплексна психиатрично-психологична експертиза.

Предстои делото срещу подсъдимия И.Ж. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.НДТ