Събитие в хибриден формат “Как да правим бизнес с Молдова” организират на 14 март

0
566

Търговско-промишлената палата (ТПП) в Добрич и Бизнес инкубаторът в молдовския град Кахул организират хибридно събитие “Как да правим бизнес с Молдова“, което ще се проведе на 14 март от 14:30 ч., предаде репортер на “Фокус”. Мястото е залата на ТПП в добруджанския град. Онлайн събитието ще е достъпно на линк:  https://meet.google.com/zpv-zgmu-opq . Виртуалната връзка ще даде възможност за участие на представители на бизнеса от креативния сектор в град Кахул.

Република Молдова е източноевропейска държава без излаз на море, граничеща на запад с Румъния и на север, изток и юг – с Украйна. “Това е чудесно място за развитие на бизнес поради стратегическото си местоположение, транспортна инфраструктура и митнически и данъчен режим. Това е малка икономика с нисък среден доход. Събитието ще се фокусира върху възможностите за бизнес в този регион, културните различия и как да намерим правилния бизнес партньор”, посочват от ТПП в Добрич.

Партньорството с Бизнес инкубатора в Кахул е в рамките на EU4Business: Connecting Companies, което се управлява от EUROCHAMBRES и се финансира от инициативата EU4Business на Европейския съюз.

Експерти ще отговарят на различни въпроси, като: лесно ли е да започнете бизнес в Молдова; как да регистрирам фирма в Молдова; страната добра ли е за инвестиции; кои са най-търсените продукти за внос в Молдова; какви продукти основно се изнасят от Молдова и други актуални теми.

 

Жулиета НИКОЛОВА