СУ “Стефан Караджа“ спечели общинския кръг на състезанието „Млад огнеборец“

0
1271

В юбилейното провеждане на общинския кръг на състезанието по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец“ победители станаха учениците от СУ “Стефан Караджа“ с 1019 точки, а второ място заеха състезателите от ОУ „Йордан Йовков“ с 1005 точки.

Надпреварата се проведи в две дисциплини: “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”, в които се състезаваха ученици на възраст межди 12 и 14 години. Идеята и целта на състезанието е да се повиши противопожарната култура сред подрастващото поколение и насочване на вниманието им към дейности свързани с противодействие на бедствия и аварии. Добрата подготовка и представяне на състезателите се дължи на инспектор Недко Недев.

Кметът на община Каварна Нина Ставрева награди всички участници в състезанието с медали и отборно с грамоти  и купи. Тя благодари на всички служители от „Пожарна безопасност и защита на населението“ за добрата организация и на всички деца за ентусиазма.

Победителите ще представят община Каварна на Областното състезание „Млад огнеборец“ на 10 май в град Добрич. Пожелаваме им успех!

http://www.kavarna.bg