СУ “Н.Й.Вапцаров“ в с.Карапелит  отбеляза своя патронен празник

0
186

Единственото средно училище на територията на община Добричка – СУ“Н.Й.Вапцаров“ с.Карапелит отбеляза своя патронен празник, посветен на 114-та годишнина от рождението на поета Никола Йонков Вапцаров.

Денят беше неучебен, а училищното тържество започна в 9.30 ч., като учениците  се включиха  в него с различни изпълнения и инициативи. Гости на събитието бяха кметът на селото Георги Петков  и представители на ръководството на Община Добричка.

Училището в Карапелит е открито през далечната 1868 г. и за времето си е първото в района възрожденско училище. Настоящата сграда  на училището е тържествено открита на  5 ноември 1973 г. През годините тя е ремонтирана и модернизирана непрекъснато и сега училището в Карапелит разполага с добре уредени класни стаи, компютърни кабинети, Wi-Fi мрежа, библиотека, игротеки, физкултурен салон, зала за тенис на маса, столова. В него се обучават 160  ученика от първи до дванадесети клас, като преподавателите са 23, по думите на директора на учебното заведение Ивелина Тончева.

 

Източник:Община Добричка