Към момента състоянието на момиченцето е критично, лекарите се борят за живота му

 

10-годишно дете е пострадало при тежка катастрофа на жп прелез на пътя Хисаря-Пловдив, съобщиха от полицията. 

Инцидентът е станал вчера вечерта, около 19:25 ч. БМВ със софийска регистрация, в което имало мъж, жена и три деца, навлязло в лентата за насрещно движение и се ударило челно в лек автомобил “Нисан” с пловдивска регистрация, управляван от 55-годишна жена от Хисар.

В резултат на удара тежко е пострадало едно от децата, пътували в лекия автомобил – на 10 години. То се е возило на задна седалка. Транспортирано  в УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив, с травми на главата, счупена челюст, счупен крак.

Към момента състоянието на момиченцето е критично, лекарите  се борят за живота му. Детето е в кома. Другите две деца също са с натъртвания и охлузвания, на тях е оказана медицинска помощ, след преглед са освободени за домашно лечение.

Водачът е от Елин Пелин, на 44 години. Той е арестуван за 24 часа.

Пострадала е и водачката от Хисар. Тя е с леки наранявания, била  е прегледана в болница и освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни.

Полицаите от Хисар реагирали бързо и освободили жп линията за минути, за да може да преминават влаковете. Колите са били смачкани до неузнаваемост. По наша информация причината за адското меле край Хисар е висока скорост на БМВ-то и непознаване на пътя.  https://blitz.bg/