Стефан Янев прави своя партия. Вече е насрочена и дата за нейното учредяване, но неофициалният старт на проекта ще бъде даден на 3 март от връх Шипка. Очаква се Янев да отиде за тържествата там. Това съобщава „Марица“, позовавайки се на източници, близки до бригадния генерал, който два пъти беше назначен от президента Румен Радев за служебен министър-председател.

Засега се предвижда основаването на новата партия да стане на 19 март. Името ѝ все още не е избрано, но със сигурност ще се търси патриотичен елемент. Янев, който вчера навърши 62 години, направи видеообръщение по повод на гласуването на оставката му същия ден като военен министър.

„Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил. Във всичките си действия съм се ръководил единствено и само от интересите на България“, заяви генералът, който обвини сегашните партии в популизъм и лансиране на емоционални тези. „Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората“, заяви бившият военен министър.

Хора до бившия премиер вече шетат по структури в страната. Те са търсили най-вече координаторите на БСП и „Има такъв народ“, разочаровани от двете партии. Избирателите на двете парламентарни сили плюс поддръжниците на „Възраждане“ са потенциален електорат на новата партия.

Със сигурност Янев разчита и на  част от симпатизантите на президента Румен Радев, разочаровани от него. Това със сигурност ще влоши и без това ледените отношения между държавния глава и БСП. Още повече социалистите се съмняват, че за проекта на Янев вече работят Кирил Добрев и други врагове на Корнелия Нинова.